Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Druhú etapu Gira si v šprintérskom závere podmanil Viviani

Talian Elia Viviani z tímu Quick-Step Floors vyhral 2. etapu 101. ročníka cyklistických pretekov Giro d'Italia na území Izraela.

05.05.2018 17:56
Elia Viviani Foto: ,
Elia Viviani oslavuje triumf v 2. etape pretekov Giro d'Italia.
debata

Na sobotňajšom rovinatom úseku medzi Haifou a Tel Avivom dlhom 167 km skončil po záverečnom špurte druhý jeho krajan Jakub Mareczko (Wilier Triestina Selle Italia).

Tretia priečka patrí Írovi Samovi Bennettovi (BORA-hansgrohe). Na čele priebežného poradia vystriedal minuloročného víťaza podujatia Toma Dumoulina z tímu Sunweb Austrálčan Rohan Dennis (BMC).

V nedeľu je na programe 3. etapa Beer Ševa – Eilat na 229 km. Podujatie po 3563 km vyvrcholí v nedeľu 27. mája kritériom na 115 km v uliciach Ríma. Na trase bude osem horských dojazdov vrátane štyroch v záverečnom týždni.

Chýbať nebude jedno z najstrmejších a najobávanejších stúpaní na európskych cestách Monte Zoncolán (cyklistická stena s pasážami so sklonom vyše 18%), kde bude cieľ 14. etapy, či tri náročné alpské etapy.

Vôbec prvý raz v histórii sa stalo, že Giro d'Italia odštartovali na izraelskom území a niektoré preteky prestížnej Grand Tour (Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta) sa presunuli mimo Európy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Elia Viviani #Giro d´Italia 2018