Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sky by mal Frooma suspendovať. Želajú si to aj jazdci, tvrdí šéf UCI

Podľa predsedu Medzinárodnej cyklistickej únie Davida Lappartienta by mal elitný tím Sky pozastaviť činnosť svojej hviezde Chrisovi Froomovi, kým nevyšetria jeho dopingový prípad z minuloročnej Vuelty.

22.01.2018 16:20
Chris Froome Foto: ,
Chris Froome.
debata (1)

Slávny Brit počas triumfu na septembrové preteky Grand Tour prekročil povolený limit lieku na astmu, ktorý môže užívať so zvláštnym povolením, a hrozí mu, že o víťazstvo na Vuelte príde. Porušenie pravidiel štvornásobný šampión Tour de France popiera.

„Sky by mal Frooma suspendovať,“ povedal Lappartient francúzskemu denníku Le Telegramme. „Ja k tomu ale nemám čo hovoriť. V každom prípade bez ohľadu na to, či je vinný, bolo by to pre všetkých jednoduchšie. Je na (manažérovi tímu Davovi) Brailsfordovi, aby prijal zodpovednosť. Navyše by som povedal, že si to ostatní jazdci želajú,“ uviedol francúzsky funkcionár.

Minulý týždeň vyzval Frooma k tomu, aby sa sám stiahol z pretekov, jeho francúzsky rival Romain Bardet. Lappartient sa domnieva, že prípad sa môže ťahať dlho. „Bude to vlečúca sa právna bitka. Môže to trvať najmenej rok,“ vyhlásil.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Chris Froome #Sky #UCI #David Lappartient