Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cavendish chýba v nominácii Britov na MS, Froome odštartuje v oboch časovkách

Čerstvý víťaz Vuelty Christopher Froome sa predstaví na blížiacich sa majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike.

12.09.2017 17:18
Marc Cavendish Foto: ,
Marc Cavendish.
debata (1)

Tridsaťdvaročný Brit, ktorý tento rok štvrtýkrát ovládol Tour de France, sa zúčastní v tímovej aj individuálnej časovke.

Froome sa pokúsi získať prvú medailu medzi jednotlivcami na svetovom šampionáte. Vlani v Riu de Janeiro si rovnako ako v roku 2012 v Londýne vybojoval olympijský bronz v časovke, na MS sa dostal na stupne víťazov, ale len v časovke družstiev s tímom Sky pred štyrmi rokmi.

„Mám radosť, že svoju fantastickú sezónu v britských farbách zakončí na majstrovstvách sveta a teším sa, že ho uvidím na trati, ktorá mu sedí,“ uviedol tréner britskej reprezentície Iain Dyer.

Šampionát v Bergene odštartuje časovka družstiev na 42,5 km túto nedeľu. Mužov čakajú preteky proti chronometru v stredu 20. septembri na trati dlhej 31 km. V britskej nominácii chýba majster sveta v pretekoch s hromadným štartom z roku 2011 Mark Cavendish, ktorý mal obhajovať striebornú medailu z minuloročného šampionátu v Dauhe i ďalší elitný jazdec Geraint Thomas. Obaja sa len nedávno vrátili k pretekom po pádoch to Tour de France.

Slovák Peter Sagan zaútočí v Bergene na tretí titul svetového šampióna v rade. Štart hromadných pretekov kategórie elite je naplánovaný na nedeľu 24. septembra (10.05 – 16.50).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Christopher Froome #MS v cyklistike #Mark Cavendish