Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legenda odložila bicykel do garáže a hlási: Mám už toto naozaj dosť!

Taliansky cyklista Alessandro Petacchi ohlásil koniec svojej kariéry. Pôvodne chcel ešte štartovať na pretekoch Okolo Venezuely, ale plány mu zmenila viróza.

14.06.2015 09:48
Alessandro Petacchi Foto: ,
Alessandro Petacchi.
debata

Posledný súťažný štart tak absolvoval 30. mája na Gire d'Italia, keď vzdal počas predposlednej etapy. V budúcnosti sa chce venovať viac rodine a synovi Alessandrovi.

„Stále sa necítim dobre. Neviem sa zbaviť vírusu, ktorý sa naplno prejavil počas výstupu na Finestre a zbavil ma možnosti dokončiť Giro. Odvtedy som do 9. júna vôbec nesedel na bicykli a ak chcete vedieť všetko, nechal som ho visieť v mojej garáži už bez galusiek. Nechcem už naň nasadnúť, lebo som unavený a bez motivácie. Prvýkrát v živote mám toho dosť, chcem psychickú prestávku,“ uviedol pre Tuttobiciweb Petacchi, ktorý na pretekoch Grand Tour vyhral celkovo 48 etáp – na Gire 22, na Tour de France 6 a na Vuelte a Espaňa 20.

Medzi jeho úspechy patria aj víťazstvá na Miláno – San Remo 2005, Paríž – Tours 2007 a Scheldeprijse (2009). Bodovaciu súťaž vyhral raz na Tour, Gire i Vuelte.

Petacchi prvýkrát oznámil koniec kariéry v apríli 2013, keď jazdil za Lampre. Už v auguste sa však vrátil a pomáhal v záverečných šprintoch vo vtedajšom zoskupení Omega Pharma – Quick-Step Markovi Cavendishovi. V tejto sezóne jazdil za tím Southeast. „Pretekal som už dosť, vyhral som toho veľa. Teraz cítim, že nadišiel už ten správny čas na odchod,“ dodal Petacchi.

Informácie zverejnil web cyclingnews.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #Alessandro Petacchi