Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Contador prekvapil cyklistický svet. Tvrdí, že čoskoro zvesí nohy z pedálov

Dvojnásobný víťaz Tour de France a celkovo šesťnásobný šampión z pretekov Grand Tours Alberto Contador naznačil, že má pred sebou zrejme posledné dve sezóny v profesionálnom pelotóne.

16.02.2015 20:16
Alberto Contador Foto: ,
Alberto Contador.
debata

Tridsaťdvaročný Španiel, ktorý oblieka dres stajne Tinkoff-Saxo, za ktorú preteká aj Slovák Peter Sagan, pritom stále patrí v pelotóne k najužšej špičke. Svoj krok zdôvodnil tým, že vždy chcel skončiť na vrchole.

„Práve teraz som vzrušený zo sezóny, ktorá je pred nami, ale pravdou je, že mojím snom vždy bolo končiť na vrchole, vyhrávajúc preteky Grand Tours. A to je dôvod, prečo už pred sebou vidím len tento rok pretekania a ten budúci,“ povedal Contador v rozhovore pre španielsky denník El Mundo.

Zároveň si však nechal pootvorené zadné vrátka. „Nechcem stanovovať presný dátum, kedy skončím, pretože sa môže stať veľa vecí,“ uviedol. „Stačí si predstaviť, ako spadnem na Tour 2016 a nedokončím ju. A tak by som kariéru ukončiť nechcel,“ dodal Contador. Práve to sa mu prihodilo v minulom roku, keď musel ako jeden z hlavných favoritov po páde odstúpiť, lebo si pri ňom zlomil holennú kosť.

„Je však pravda, že v súčasnosti pred sebou nevidím viac ako dva roky pretekania,“ doplnil Contador, ktorému po sezóne vyprší kontrakt s tímom. Majiteľ stajne Oleg Tinkov síce už dopredu avizoval, že je pripravený ponúknuť mu predĺženie spolupráce, Contador sa však zjavne nebráni ani iným možnostiam, ktoré sa pred ním otvárajú.

„Sme vo fáze, kedy bude potrebné urobiť nejaké rozhodnutie. A to rozhodnutie nie je jednoduché,“ pripustil Contador. „Zvažujem všetko na športovej i osobnej úrovni. Urobím to rozhodnutie skoro, ale teraz ešte neviem, aké nakoniec bude,“ vyhlásil.

Práve Tiňkovove slová uviedol Contador v rozhovore pre El Mundo na pravú mieru. Šéf stajne totiž uviedol, že už táto sezóna by mohla byť pre slávneho Španiela tou poslednou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Alberto Contador #Tinkoff-Saxo