Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saganova príprava na novú sezónu? Výstup na Kilimandžáro

Slovenského cyklistu Petra Sagana možno čaká v rámci úvodného zoznamovacieho sústredenia tímu Tinkoff-Saxo pred novou sezónou aj výstup na Kilimandžáro.

13.10.2014 16:58
Peter Sagan, pódium Foto: ,
Peter Sagan.
debata

V závere októbra by jazdci rusko-dánskeho tímu mali absolvovať týždňový bootcamp v Afrike. Podľa správ z L'Equipe a Gazzetty dello Sport je v pláne aj výstup na Kilimandžáro.

Do Afriky sa okrem Petra Sagana majú chystať aj Juraj Sagan, Ivan Basso či Robert Kiserlovski, ktorí doplnia Alberta Contadora a zvýšok tímu. Nebude to oficiálna akcia družstva, keďže viaceré posily sú ešte viazané zmluvami u doterajších zamestnávateľov. Kilimandžáro je s 5895 m najvyšším vrcholom Afriky.

Manažér Tinkoff-Saxo Stefano Feltrin všal odmietol potvrdiť pre cyclingnews.com plány na kemp. Šéf družstva Bjärne Riis v minulosti pripravil viaceré podobné sústredenia, na ktorých cyklisti absolvovali sériu fyzických a psychických výziev. Ich snahou bolo upevniť tímového ducha a donútiť cyklistov ísť až za hranice svojich možností.

Predchádzajúce kempy sa konali v Dánsku či JAR, ale vzhľadom na rozpočet ich v posledných rokoch obmedzili. Po príchode ruského miliardára Olega Tinkova do tímu by ich mali obnoviť.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tinkoff-Saxo