Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Thajčania chcú prvé etapy Tour de France, zavíta Stará dáma mimo Európu?

Kolumbijský cyklista Nairo Quintana vyhlásil na budúcu sezónu útok na celkové prvenstvo na Tour de France.

02.10.2014 15:44
Nairo Quintana Foto: ,
Nairo Quintana.
debata (3)

Dvadsaťštyriročný vrchársky špecialista práve na najslávnejších etapových pretekoch vlani prvýkrát zažiaril, keď ovládol súťaž vrchárov a hodnotenie mladých jazdcov a v celkovej klasifikácii prekvapil druhým miestom.

Tento rok ovládol Giro d'Italia a na Vuelte musel z prvého miesta odstúpiť po tom, čo si pri páde zlomil lopatku. Quintana povedal v rozhovore pre televíznu stanicu ESPN, že po operácii má zatiaľ hybnosť ramena obmedzenú na 75 percent, do niekoľkých týždňov by vraj ale mal byť úplne fit.

Začne sa v Thajsku?

Thajsko by v budúcnosti chcelo hostiť štart Tour de France. Priviesť legendárne cyklistické preteky prvýkrát v histórii do Ázie by zástupcovia tamojšieho úradu pre turistiku chceli už v roku 2016, v septembri o tejto možnosti rokovali v Paríži s organizátor­mi Tour.

„Zatiaľ nevieme, koľko etáp by sme usporiadali, či jednu alebo dve alebo celé preteky. To ešte musíme prebrať,“ vyhlásil zástupca thajskej strany Tchavatčaj Arunjik. Predstavitelia organizátorov sa k rokovaniam nevyjadrili.

Najslávnejšie cyklistické preteky, ktoré sa jazdia od roku 1903, štartovali celkom dvadsaťkrát mimo územia Francúzska. Pretekári v minulosti vyrážali z Holandska, Belgicka, Luxemburska, Nemecka, Španielska, Švajčiarska, Írska a Británie. Budúci rok bude štart v holandskom Utrechte. Záujem začať v budúcnosti legendárny podnik prejavilo aj kazašské Almaty.

3 debata chyba