Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Contador zosadol z bicykla a nastúpil do auta. Tour sa pre neho skončila

Stoprvá Tour de France ešte nie je ani v polovici a obaja najväčší favoriti už sú z hry von.

14.07.2014 16:55
Alberto Contador Foto: ,
Španiel Alberto Contador s tímovým manažérom Bjarne Riisom.
debata (1)

Po doudieranom obhajcovi Chrisovi Froomovi (rozlúčil sa po 5. etape) odstúpil z najslávnejších cyklistických pretekov sveta aj ich víťaz z rokov 2007 a 2009 Alberto Contador.

Favorizovaný 31-ročný Španiel v pondelkovej 10. etape s náročným horským profilom a v daždivom počasí 77,3 km pred cieľom zosadol z bicykla a nechal sa „zbaliť“ do sprievodného auta svojho tímu Tinkoff-Saxo.

Už predtým sa po páde ocitol v jednej zo zadných skupín s časovým odstupom vyše štyroch minút na pretekára jazdiaceho v žltom tričku Francúza Tonyho Gallopina a ani napriek snahe jeho tímových kolegov sa mu nedarilo dostať sa viac dopredu. Contadorovi patrila v priebežnom poradí po 9. etape 9. pozícia s odstupom 4:08 za Gallopinom.

Náročná etapa so štartom v Mulhouse vyvrcholí po 161,5 km stúpaním na La Planche des Belles Filles, ktoré zrejme výrazne zasiahne do vrchných priečok celkovej klasifikácie. Na pelotón v pondelok čakalo dovedna 7 horských prémií, z toho 4 prvej kategórie.

Šprint v Muhlele (39,5 km) sa stal korisťou Petra Sagana a v zelenom tričku jazdiaci slovenský kapitán tímu Cannondale opäť zvýšil svoj náskok na čele bodovacej súťaže.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Alberto Contador #Tour de France 2014 #10. etapa