Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kolář si užíval premiéru medzi elitou, trému necítil

Zo súboja nemeckých šprintérov na cyklistických pretekoch People's Choice Classic v austrálskom Adelaide vyšiel víťazne Marcel Kittel. V záverečnom špurte 50 km dlhého mestského kritéria, ktoré je tradičnou generálkou pred úvodným podujatím WorldTour v sezóne Tour Down Under, zdolal pretekár tímu Giant-Shimano krajana Andreho Greipela.

19.01.2014 16:25
marcel kittel Foto: ,
Nemec Marcel Kittel na snímke z ostatného ročníka Tour de France.
debata (1)

Tretí skončil Austrálčan Caleb Ewan. Slovenský cyklista Michael Kolář sa vo svojej premiére v tíme Tinkoff-Saxobank medzi šprintérskou elitou v 135-člennom štartovom poli nestratil a obsadil 18. miesto so štvorsekundovým odstupom za víťazom.

Kolář skončil najlepšie z jazdcov tímu Tinkoff-Saxo. „Bolo to rýchle. Musím priznať, že je to veľký rozdiel v porovnaní s kontinentálnou cyklistikou, akú som doposiaľ robil. Vyskúšal som si to, ako to približne vyzerá v dojazdoch. Cítim však, že nie som ešte tak vyjazdený, nie som v pretekárskom rytme. Verím, že sa do toho postupne dostanem,“ sprostredkoval slová 21-ročného slovenského cyklistu mediálny manažér Jozef Korbel.

„Premiéru som si užíval, páčilo sa mi to. Je to oveľa viac organizované po každej stránke, ide sa oveľa rýchlejšie a sám som sa čudoval, že nemám vôbec trému. A môj výsledok? Podľa mňa priemerný. Ani super, ale na premiéru ani zlý. Trému som nepociťoval a musím povedať, že som si to doslova užíval,“ objasnil svoje prvé kilometre medzi profíkmi bývalý pretekár Trenčína a Žiliny.

V pretekoch sa pelotón nevyhol ani nepríjemnému pádu. Talian Giovanni Visconti z Movistaru si zlomil nohu a tvrdosť austrálskych ciest okúsili aj Kolářovi kolegovia Juul Jensen a Jay McCarthy. „Spolujazdci jazdili okolo mňa, aby ma chránili a odviedli super prácu. Musím povedať, že som sa veľmi dobre cítil, že mám takých ľudí okolo seba. V cieli ma pochválili, že na premiéru medzi profíkmi to bolo skvelé. Dokonca kolega Nicki Sörensen mi povedal, že to mám v sebe, že to vidí. Slová takých pretekárov ma potešia a zaväzujú, aby som ich nesklamal,“ dodal slovenský cyklista Michael Kolář.

Kolář podpísal kontrakt s tímom Tinkoff-Saxobank v závere vlaňajšej sezóny. S vedením dánskeho zoskupenia sa dohodol na dvojročnej zmluve. Dvadsaťročný Žilinčan doteraz jazdil za Duklu Trenčín Trek, v Tinkoff-Saxo si ho všimli aj vďaka jeho štyrom víťazstvám v sezóne 2013.

People's Choice Classic (50 km): 1. Marcel Kittel Giant-Shimano 1:04:34 h, 2. Andre Greipel (obaja Nem.) Lotto-Belisol, 3. Caleb Ewan (Aus.) UniSA – rovnaký čas ako víťaz,… 18. Michael Kolář (SR) Tinkoff-Saxobank +4.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Kolář #Marcel Kittel