Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Peter Velits odchádza, ale tím s ním na MS ráta

Peter Velits bude obhajovať titul majstra sveta v časovke družstiev. Jeho tím Omega Pharma-Quick Step ho nominoval na preteky, ktorými sa už najbližšiu nedeľu začína v okolí Florencie svetový šampionát v cestnej cyklistike.

17.09.2013 13:22 , aktualizované: 17:17
peter velits Foto: ,
Peter Velits.
debata

Okrem neho sú v nominácii aj ďalší jazdci z minuloročnej víťaznej zostavy – Nemec Tony Martin (dvojnásobný svetový šampión v časovke jednotlivcov), Francúz Sylvain Chavanel, Holanďan Niki Tepstra a Belgičan Kristof Vandewalle. Jediným nováčikom bude Poliak Michal Kwiatkowski. Česi Zdeněk Štybar, ktorý vyhral nedávno etapu na Vuelte (preteky však nedokončil), František Raboň a Belgičan Julien Vermote zostali v úlohe náhradníkov.

„Už niekoľko dní sa formovala zostava, nedávno sme sa testovali v Zolderi a aj z toho sa dalo vycítiť, že zrejme dostanem šancu. Boli však aj ďalší kandidáti a musel som čakať na definitívne rozhodnutie,“ zdôraznil slovenský cyklista, ktorý z tímu odchádza a od novej sezóny bude členom konkurenčného BMC.

„Som rád, že som dostal napriek tomu dôveru, vedenie tímu má záujem na dobrom výsledku a verí, že aj so mnou ho môže dosiahnuť. Inak by akiste dali prednosť cyklistovi, ktorý zostáva, s ktorým môže rátať aj v ďalších pretekoch,“ pripomína Peter Velits. V závere minulého týždňa absolvoval dvojo pretekov WorldTour v Kanade. V Québecu obsadil 30. miesto (strata 8 s na víťaza), v Montreale 55. (1:33 min).

„Už sme sa práve presunuli do Belgicka, kde nás ešte v stredu čaká v rámci prípravy GP de Wallonie a potom už letí celý tím do dejiska MS, kde sa budeme chystať na nedeľňajšiu časovku,“ vysvetlil púchovský cyklista. „V Kanade sme boli štyria jazdci, ktorí sa v nej predstavia, myslím si, že to bola dobrá príprava. Spokojnejší som bol s pretekmi v Québecu, cítil som sa v nich celkom dobre, od Montrealu som čakal trochu viac, tam sa mi naopak jazdilo pomerne ťažko. O výsledky však, samozrejme, až tak nešlo. Najúnavnejšie bolo cestovanie, hneď po pretekoch sme leteli do Európy, trochu ma trápi hrdlo, ale asi to nebude nič vážne. Teraz sa musím dať dokopy, aby som bol na šampionát pripravený,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Omega Pharma-QuickStep #Peter Velits #ms 2013 #časovka tímov