Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zabel dostal v Kaťuši padáka

Nemecký cyklista Erik Zabel po priznaní k dopingu prišiel o miesto trénera v profesionálnej stajni Kaťuša. Vyhadzov nasledoval deň po tom, čo bývalý elitný špurtér odstúpil z komisie pre profesionálnu cyklistiku (CCP) a skončil aj v úlohe športového riaditeľa pretekov Cyclassics v Hamburgu.

30.07.2013 12:24
Eric Zabel Foto: ,
Erik Zabel (vľavo) na Tour de France 2008 vedľa lídra Cadela Evansa.
debata

Ruský tím vo vyhlásení uviedol, že sa manažment rozhodol Zabela odvolať, hoci jeho priznanie k dopingu sa týkalo len jeho pretekárskej kariéry v období rokov 1996 až 2003 a so stajňou Kaťuša nemá žiadnu spojitosť. „Ako člen hnutia pre dôveryhodný šport sa Kaťuša drží striktne antidopingovej politiky,“ vysvetlil tím.

Šesťnásobný držiteľ zeleného dresu pre najlepšieho špurtéra Tour de France sa k dlhoročnému dopingu priznal potom, čo vyšetrovacej komisia francúzskeho Senátu v stredu zverejnila, že na Tour v roku 1998 malo pozitívny test na EPO osemnásť jazdcov vrátane víťazného Taliana Marka Pantaniho a druhého Nemca Jana Ullricha.

Štyridsaťtriročný Zabel bol v Kaťuši zmluvne viazaný od vlaňajška, na konci roka mu mala vypršať zmluva. V tíme mal na starosti najmä šprintérov, Nór Alexander Kristoff pod jeho vedením získal na minuloročnej olympiáde bronzovú medailu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Eric Zabel #Kaťuša