Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prerušte zápas! Procházka v UFC dobil srbského súpera: Saša húlil, až dohúlil

Bývalý šampión UFC Jiří Procházka sa po poslednej prehre vrátil v Las Vegas na víťaznú vlnu. V 2. kole triumfoval knokautom srbského bojovníka Aleksandara Rakiča. Ten bol síce v úvodnom kole aktívnejší, ale v druhom dostal od českého samuraja poriadnu bitku.

14.04.2024 07:30
Jiří Procházka Foto:
Jiří Procházka mal nad Aleksandarom Rakičom jednoznačne navrch.
debata (7)

Rakič začal proti Procházkovi podľa očakávania – niekoľkokrát ho kopol do lýtka, čo českému bojovníkovi robilo problémy. V 1. kole Srb súpera aj viac triafal a bol lepší. V tom druhom však rodák z Hostěradic priostril.

Ostrým výmen pribúdalo a Rakiča muselo rozzúriť, ako Procházkovi tvrdé údery do hlavy a na nohu nič nespôsobujú. Naopak, rozbehol sa prvý český šampión v UFC a súpera zasypal údermi.

Srbský bojovník strácal sekundu po sekunde balans a bol očividne mimo. Prochádka Rakiča zhodil na zem a začal sypať jednu ranu za druhou. Mnoho fanúšikov sa muselo čudovať, že zápas nebol ukončený. Rakič bol vypnutý, ale pokračovalo sa.

Až po nejakom čase rozhodca Herb Dean zápas ukončil a český bojovník sa mohol tešiť zo štvrtého víťazstva v UFC v kariére. „Hovorilo sa o mne, že nie som samuraj. To nie som, som chlap z Českej republiky. Každého ale musí niečo inšpirovať a samurajské myšlienky sú vo mne,“ uviedol po zápase Procházka. Pozrite si, ako dobil v závere zápasu srbského súpera:

„V prvom kole som bol dosť čitateľný, v druhom som vypustil kúsok zo zvieraťa vo mne,“ uviedol pre tn.nova.cz Procházka. Podľa vlastných slov si záver súboja vychutnal.

„Ako som chytil slinu, tak som ho chcel iba dobiť. Saša húlil a ja som sa ho snažil len dohúliť,“ opísal Procházka stav svojho súpera, ktorý bol mierne mimo, preto bolo použité slovíčko „nahúlený“.

Gábor Boráros Čítajte viac Varovania nebral vážne. Boráros dostal v Rusku poriadnu lekciu, súper si ho vychutnal už v prvom kole

Ocenil aj rady a pokyny zo svojho rohu, kde boli tradične jeho tréneri Martin Karaivanov a Jaroslav Hovězák. „Vďakabohu za to, že z rohu občas zazneli dosť dobré hlášky a dobré rady z prípravy, ktoré som do boja chcel presadiť.“

Následne poďakoval na diaľku fanúšikom v aréne v Las Vegas, ale aj tým u televíznych obrazoviek. „Som strašne vďačný celej príprave, celému tímu a ľuďom do Česka ďakujem za všetku podporu. Teraz necítim nič iné než vďačnosť,“ skonštatoval Procházka.

Modeling aj MMA. Češka chce byť profi bojovníčkou Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Modeling aj MMA. Češka chce byť profi...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Jiří Procházka