Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemeckom otriasa chladnokrvná vražda. Obeťou je 38-ročný boxer, útočník je stále na úteku

Albánsky boxer Besar Nimani žil v Nemecku od svojich dvanástich rokov. V sobotu bol chladnokrvne zavraždený v uliciach Bielefeldu. Mal iba 38 rokov.

10.03.2024 12:37 , aktualizované: 12:56
Niemani Foto:
Besar Nimani.
debata (9)

O smrti Nimaniho informovali viaceré zahraničné médiá na čele s nemeckým Bildom.

Podľa očitých svedkov bolo v sobotu večer vypálených celkovo desať striel, z ktorých šesť zasiahlo Nimaniho. Ten na následky strelných poranení zraneniam podľahol.

Útočník z miesta činu ušiel a polícia po ňom vyhlásila pátranie.

„Môjho brata dnes prepadli a zavraždili. Odpočívaj v pokoji. Navždy ostaneš v mojich spomienkach,“ napísal brat obete Berati Nimani na sociálnej sieti Facebook.

K prípadu sa vyjadril prostredníctvom stanoviska aj vedúci detektív Alexander Scholz.

„Podľa dostupných zistení bola obeť približne okolo osemnástej hodiny neďaleko ulice Obernstrasse. Jeden alebo viacero útočníkov začalo strieľať na muža, ktorý na mieste zomrel na následky viacerých strelných rán. Aktuálne prebieha po útočníkoch pátranie,“ uvádza sa v stanovisku polície, ktorú citoval portál Koha.

VIDEO: Polícia prehľadáva miesto činu v Bielefelde

Na profesionálnej úrovni si Albánec pripísal 22 víťazstiev v 27 zápasoch.

Porazil napríklad aj maďarských konkurentov Ferenca Alberta a Sándora Micskóa. Najväčší úspech dosiahol v roku 2019, keď triumfoval na medzinárodnom turnaji pod hlavičkou IBF.

Nimani mohol mať ako boxer viacerých nepriateľov. V minulosti sa dostal do do viacerých problémov.

Dokonca bol účastníkom v jednej prestrelke, z ktorej si odniesol poranenie. Stalo sa to v roku 2013, keď sa v tureckej reštaurácii pohádal s bratom a jeho kamarátom, pričom sa do konfrontácie zapojila aj ďalšia skupinka.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Besar Nimani