Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenská hviezda ostro kritizuje Vémolu: To, čo tvrdí, je životu nebezpečná hlúposť

Moniku Chochlíkovú netreba priaznivcom bojových športov špeciálne predstavovať.

01.03.2024 07:35
Karlos Vémola Foto:
Karlos Vémola po prehre s Patrikom Kinclom v máji 2023.
debata (7)

Elitná bojovníčka má množstvo úspechov v thajskom boxe, v K1 a na niekoľko súbojov nastúpila aj v MMA.

Rodáčka z Trenčína má šport v krvi. Jej otec je bývalý hokejista a mama robila hádzanú. Už od 6 rokov trénovala karate, no v 16 rokoch ju okúzlil thajský box, a tak sa vydala na novú dráhu.

Odvtedy dosiahla mnoho športových úspechov, no nezabudla ani na vzdelanie. Aj keď v detstve snívala o tom, že bude veterinárkou, napokon vyštudovala športový manažment a stala sa aj profesionálnou vojačkou.

Majsterka sveta v thajskom boxe Monika... Foto: TASR, Ján Krošlák
SR Thajský box VŠC Dukla Chochlíková TK BBX Majsterka sveta v thajskom boxe Monika Chochlíková pózuje s medailou.

Chochlíková veľmi dobre vie, čo všetko obsahuje príprava na duely v ringu či v klietke. Týka sa to aj zhadzovania váhy.

Nedávno sa vyjadrila k slovám, ktoré na túto tému predniesol Karlos Vémola. Český bojovník MMA je známy drastickým zhadzovaním váhy, keď za krátky čas je schopný zhodiť aj desať a viac kilogramov.

"Keď za jeden deň zhodím desať kilogramov a na druhý deň ich zase naberiem, tak telo sa z takého šoku spamätá a nestihne ho ani zaregistrovať.

Keby som telo takýmto spôsobom mučil dlho, tak zoslabne. Za jednu noc telo nedokáže zoslabnúť, je veľmi silné. Všetko je to len o hlave," tvrdil Vémola v nedávnej relácii TA3 Král na ťahu.

Végh a Vémola v relácii Král na ťahu Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Relácia Král na ťahu s Attilom Véghom a...

Chochlíková s Vémolom nesúhlasí. Na sociálnej sieti nahrala video, v ktorom menuje troch bojovníkov. Tí drastické zhadzovanie hmotnosti nezvládli a na radikálnu zmenu doplatili životmi.

„Jessica Lindsayová zhadzovala na svoj druhý amatérsky zápas až osem kíl. Ako to skončilo? Skončila v hrobe. Umrela, lebo očividne to nie je len o tom, ako si nastavíš hlavu pri zhadzovaní váhy,“ uviedla Slovenka a pokračovala:

"To, čo povedal Karlos v TA3, je veľmi nebezpečné a navádza to mladých zápasníkov, aby namiesto dlhodobej konzistentnej úpravy stravy (energeticky vyváženej) pred zápasom, si to radšej nechali na poslednú chvíľu, lebo telo sa rýchlejšie spamätá zo šoku, keď netrvá dlho.

Je to hlúposť. A čo je ešte horšie, je to životu nebezpečná hlúposť. A treba o tomto robiť osvetu, aby sa nestalo nejaké nešťastie aj na našej scéne."

Video

Chochlíková poukázala aj na to, že v československom MMA nie sú povinné dopingové kontroly.

"Československá profesionálna MMA scéna nepodlieha pravidelným dopingovým kontrolám. Čiže zápasníci, ktorí absolvujú takého drastické chudnutie, môžu s obľubou a vervou použiť zakázané látky.

Odkaz pre mladých bojovníkov: dávajte na seba pozor, vyhodnocujte informácie a nerobte všetko to, čo robia profesionálni bojovníci, lebo nie vždy je to správna cesta," dodala Slovenka.

Česká hviezda MMA Karlos Vémola s manželkou Lelou Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Milovaný i nenávidený. Karlos Vémola patrí...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Karlos Vémola #thajský box #Monika Chochlíková #zhadzovanie váhy