Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tragédia na ruskom turnaji. Finále neprežil štrnásťročný chlapec, viacerí ukazujú na rozhodcu

Veľkou tragédiou sa skončílo finále boxerského turnaja v Rusku. Iba štrnásťročný bojovník po tvrdých úderoch upadol do bezvedomia, z ktorého sa už neprebral. Podľa niektorých hlasov išlo o chybu rozhodcu. Aj okolnosti celého prípadu sú zvláštne.

19.12.2023 16:57
403767288 Foto: ,
Smrť mladého Rusa vraj mohol spôsobiť aj neskorý verdikt rozhodcu.
debata

Timofej Šardin bol jedným z dvoch účastníkov finále. Na záberoch zverejnených na sociálnej sieti Telegram vidieť, ako v jednej chvíli dostáva jeden úder za druhým a stráca rovnováhu.

Keď rozhodca oboch aktérov rozdelil, mladík v modrom najprv spadol na povrazy a potom sa zosunul na podlahu ringu. Jeho súper v červenom oslavoval, no keď zbadal, čo sa s jeho súperom deje, okamžite pribehol na pomoc.

Jeden zo svedkov uviedol, že rozhodca mal rozdeliť chlapcov oveľa skôr. „Keď sa Šardin začal potácať, rozhodca nechal súboj pokračovať. Navyše, jeho súper bol menší, a uštedril mu úder do pečene.“

Aj keď tréneri spolu s lekármi rýchlo pribehli chlapcovi na pomoc, Šardin stratil vedomie a svojim zraneniam podľahol v sanitke na ceste do nemocnice.

Celým prípadom sa už zaoberá polícia. Na jednom z kamerových záznamov vidno, ako sa sanitka nevedela dostať do areálu hotela, kde finále mestského šampionátu prebiehalo. "Hanba tomu hotelu.

Deti vybehli bez búnd do štrnásťstupňového mrazu, aby zdvihli závoru, ktorá bránila sanitke v prístupe. Až jeden z dospelých ju musel nadvihnúť," opísal incident jeden zo svedkov.

imageedit 1 2523218567 Čítajte viac Smutná správa z Vranova. Náhle zomrel bývalý hráč Košíc a Ružomberka Ján Ovšianik

Chlapca opísali ako schopného boxera, ktorý sa športu venoval už šiesty rok. „Žil zdravo, energetických nápojov sa ani nedotkol. Bol milý a vždy pozitívne naladený, nikdy nikomu neublížil.“

Policajný hovorca Valerij Gorelik uviedol, že jeho otec pracoval v miestnej továrni, matka mala vlastné podnikanie. „Podrobnosti a okolnosti tragédie preverujú vyšetrovatelia,“ dodal hovorca.
Modeling aj MMA. Češka chce byť profi bojovníčkou Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Modeling aj MMA. Češka chce byť profi...
debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #Rusko #kolaps #box #Timofej Šardin