Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezdny Brit mal namále, Fury išiel k zemi. Verdikt rozdeľoval, bývalý bezdomovec si získal divákov

Bol na pokraji prvej prehry v profesionálnom ringu. Šampión v ťažkej váhe, Brit Tyson Fury, zviedol v noci na nedeľu náročnú bitku s bývalým bojovníkom MMA Francisom Ngannouom, ktorého napokon tesne porazil na body.

29.10.2023 08:35
817714049 Foto:
Duel medzi Tysonom Furym a Francisom Ngannouom mal vyrovnaný priebeh.
debata (2)

Nad výsledkom sa však mnohí fanúšikovia pozastavujú aj z toho dôvodu, že vyše dvojmetrový Fury skončil v priebehu súboja raz na zemi a ani zďaleka nepredviedol presvedčivý výkon. „Rozhodne to nebolo v scenári,“ ubezpečoval po zápase divákov Fury.

Neporazený Brit a rodák z Manchestru bol pred stretnutím v úlohe veľkého favorita, čo dokazovali aj kurzy stávkových kancelárii. Medzi povrazmi totiž privítal nováčika v profesionálnom boxe Kamerunca Ngannoua, ktorý len pred pár mesiacmi bojoval ešte v klietke MMA. Aj preto malo ísť o jasný súboj.

No opak bol pravdou a v saudskoarabskom Rijáde sa rozbehol vyrovnaný súboj, ktorý šokoval všetkých prítomných divákov. Ngannou s neporazeným rivalom držal krok a navyše ho v treťom kole po tvrdom údere ľavačkou poslal k zemi a rozhodcu donútil súpera počítať. Britský boxer sa však rýchlo postavil, ale bolo to pre neho veľké varovanie.

Ani v ďalších fázach stretnutia išiel Kamerunčan do Furyho nebojácne. Prekvapil svojou fyzickou pripravenosťou, ktorú si udržiaval počas všetkých desiatich kôl. V závere súboja s kurzy dokonca začali vyrovnávať a schyľovalo sa k prekvapeniu. Mnohí si dokonca mysleli, že Fury po prvýkrát prehrá.

Nestalo sa. O víťazovi rozhodli až bodoví arbitri, ktorých verdikt bol neúprosný a prisúdil víťazstvo Furymu. Britský boxer tak aj pri svojom 35. profesionálnom zápase neucítil trpkosť prehry. Taký nervák však nečakal ani on sám. „Rozhodne to nebolo v scenári, Francis je veľmi dobrý bojovník. Je silný, má tvrdú ranu a je omnoho lepší boxer, ako sme si mysleli,“ pochválil súpera Fury.

Bývalý bezdomovec a dlhoročný utečenec Ngannou nesklamal napriek tomu, že veľké prekvapenie napokon nedokonal. „Môžeme si to dať znova a som si istý, že budem ešte lepší. Bol to môj prvý boxerský zápas, ktorý som si moc užil,“ tešil sa napriek prehre.

Zápas v Rijáde si nenechali ujsť ani hviezdne osobnosti v čele s futbalistom Cristianom Ronaldom, raperom Eminemom či boxerskou legendou Mikeom Tysonom. Posledný menovaný bol z dramatického súboja nadšený.

„Ngannou bol kúsok od veľkého prekvapenie, o ktorom sme sa tu všetci rozprávali. Aj keď podľa rozhodcov nevyhral, tak je v očiach fanúšikov morálnym víťazom. Aj Furyho priaznivci musia uznať, že mohlo dôjsť k senzácii,“ vyhlásil Tyson, tréner Ngannoua.

Ďalší priaznivci už takí diplomatickí neboli a v súvislosti s konečným verdiktom hovorili o krádeži. „Francis bol okradnutý. Museli si zachovať boxerskú tvár a dnes večer sa to ukázal,“ napísal jeden z fanúšikov na sociálnej sieti.

2 vémola Čítajte viac Neskutočný výkon Vémolu! Slovenského obra vypol už po niekoľkých sekundách

Kriticky sa vyjadrili aj niektoré hviezdy z MMA, ktorá stáli na strane Kamerunčana. „Verte mi, že nikto nie je väčším fanúšikom Tysonovej zúrivosti, ako ja. Len si predstavte, čo by to urobilo s boxom, keby dnes prehral,“ povedal bojovník UFC Javid Basharat.

„Tysom prehral, Francis bolo omnoho lepší. Myslím, že to bola pre box obrovská hanba. Tá najväčšia, preto ho niektorí dnes nemohli vidieť prehrať. Pravda je ale taká, že Francis dnes jednoznačne vyhral,“ uviedol boxerský veterán Roberto Duran.

Česká hviezda MMA Karlos Vémola s manželkou Lelou Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Milovaný i nenávidený. Karlos Vémola patrí...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #box #Rijád #Tyson Fury #Francis Ngannou