Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepší Čech trénuje na UFC aj hraním Mortalu Combat. Chce na ostrov bitkárov

Na Silvestra obhájil titul v poloťažkej váhe v japonskej organizácii zmiešaných bojových umení Rizin, následne prestúpil do UFC. Koronavírus a s ním súvisiace obmedzenia odložili debut medzi elitou, no český samuraj Jiří Procházka (27) zostáva sústredený na cieľ - presadiť sa aj v UFC.

11.04.2020 19:12
debata

„Žiadnu karanténu si nepripúšťam, nechcem podliehať panike. Kvôli starším si dávam pozor pri styku s cudzími ľuďmi. No tak či tak, tá nákaza príde a telo si musí vytvoriť protilátky. Najlepšie je udržiavať imunitu nakopnutú. Každý deň sa otužujem a trénujem. Čítam a hrám hry. Biznis sa úplne zastavil, no ja som sa naopak rozbehol. Realizujem to, čo urobím v UFC,“ povedal Nove Procházka.

Trénuje u kamaráta v pivnici, kde má posilňovňu i vrece. Príprava je zameraná na fyzickú stránku, naberá telesnú silu. Zatiaľ nevie, respektíve nemôže hovoriť o termíne a súperovi pri debute v UFC. Všetko sa môže kvôli pandémii zmeniť, no jedných dychom dodáva, že sa medzi elitu teší.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Home office //\\ @bjp_store

Príspevok, ktorý zdieľa Jiří Procházka (@jirkaprochazka),

Koľko mu bude trvať, kým sa dostane do zápasovej formy? „Ideálne by boli tri týždne. Ešte než skončí pandémia, chcel by som začať so sparringami. Udržiavam sa aktívny, pre mňa je tréning aj hranie Mortalu Kombat (počítačová hra), kde zlepšujem reflexy,“ prezradil Procházka.

Šéf UFC Dana White plánuje prenajať ostrov a organizovať na ňom každý týždeň turnaje. „Ostrov bojovníkov na štýl Mortalu Kombat, to by som rozhodne uvítal. Bola by to pre mňa česť, keby som dostal pozvánku. Bojovať v takom prostredí je sen snáď každého zápasníka, čo má boj v krvi.“

Procházka vstupuje do UFC s profesionálnou bilanciou 26 víťazstiev, 3 prehry, 1 remíza.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Jiří Procházka