Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi prišli o jedno miesto v UFC. Pudilová dostala padáka

V najkvalitnejšej MMA organizácii zvládla viac zápasov ako jej krajania. Ak sa potvrdia správy zámorských médií, česká zápasníčka Lucie Pudilová v zámorskej UFC skončila.

12.02.2020 09:19
Pudilová MMA Foto:
Lucie Pudilová (vľavo) nastúpila v UFC na sedem zápasov.
debata

Viktor Pešta vydržal medzi elitou päť zápasov, v období rokov 2014 a 2017 dosiahol bilanciu výhra a štyri prehry.

Pred ním bol o niečo úspešnejší Karlos Vémola. Terminátor v UFC absolvoval päť duelov (2010 – 2013) s bilanciou 2–3.

Najviac súbojov má však Pudilová. Příbramská střela, ako znie jej prezývka v rodnom jazyku, debutovala v UFC ako prvá Češka v marci 2016.

Hoci prvý zápas prehrala, v ďalších dvoch bola úspešná a zámorská organizácia jej ponúkla ďalšiu zmluvu. Vedeniu súťaže sa páčil jej atraktívny štýl v postoji, dvakrát získala bonusy za výkon večera.

VIDEO: Najlepšia slovenská MMA bojovníčka Lucia Szabová o stúpajúcej popularite MMA, podpore spolužiakov či príprave na titulový zápas
Video

Je o ňu záujem

Potom však prišli štyri prehry proti silným súperkám a neúspech sa v UFC neodpúšťa. Ako píše Blesk, s informáciou o jej konci v prestížnom seriáli ako prvý prišiel zámorský novinár Zane Simon.

„Nemôžem sa k tomu vyjadriť, pretože žiadnu oficiálnu informáciu od manažmentu z Ameriky nemáme. Nech je to tak, či onak, najskôr nám musia z UFC poslať písomné vyrozumenie,“ povedal Pudilovej tréner Ladislav Erdelyi.

Talentovaná bojovníčka však nebude dlho bez práce. Už teraz sa nahlas hovorí o záujme druhej najväčšej organizácie Bellator. Alternatívou môže byť aj elitná ženská súťaž Invicta či československý Oktagon MMA.

Česi síce prišli o Pudilovú, ale naďalej majú v UFC ďalšie želiezka v ohni. Machmud Muradov síce reprezentuje Uzbekistan, ale v Prahe odštartoval MMA kariéru a vždy si berie do klietky obe vlajky. V zámorí vyhral oba doterajšie zápasy.

V hre aj Jiří Procházka, ktorý prestúpil do UFC z japonského Rizinu. Zmluvu má podpísanú a čaká na súpera. Novinkou je životný prestup Davida Dvořáka. Bojovník s prezývkou „Zabijacký chrúst“, ktorý zápasí v mušej váhe, absolvuje premiéru v UFC 14. marca na turnaji v Brazílii.

Veríme, že českí priaznivci MMA budú môcť v blízkej budúcnosti fandiť aj Ľudovítovi Kleinovi, ktorý má veľkú šancu stať sa prvým Slovákom v UFC.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Lucie Pudilová #Karlos Vémola