Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odveta proti Vémolovi? Má na ňu nárok, dám mu pusu na čelo

Bola to jedna z najsledovanejších udalostí uplynulého roka. Zápas storočia v zmiešaných bojových umeniach (MMA) medzi Slovákom Attilom Véghom a Čechom Karlosom Vémolom prilákal k televíznym obrazovkám milióny fanúšikov v oboch krajinách.

07.01.2020 11:35
Végh MMA Foto:
Attila Végh pred zápasom s Karlosom Vémolom.
debata (2)

Výsledok všetci poznáte. Végh knokautoval „Terminátora“ už v 1. kole a stal sa federálnym kráľom MMA.

A hoci v roku 2013 vybojoval titul šampióna prestížnej americkej organizácie Bellator, až vlani na jeseň sa zaradil medzi popredné športové celebrity.

„Bol to brutálny zážitok. Skoro celý rok som bol pod tlakom nielen od Karlosa, ale aj od fanúšikov. Celý čas som počúval, ako ma zbije, že to vie on i ja, všetci jednoducho vraveli, že on je lepší… Môžem povedať, že mi verilo skutočne len veľmi málo ľudí. Moja rodina, priatelia a tím, ale inak skoro nikto,“ spomínal s odstupom času na prestížny duel Végh v rozhovore pre český Blesk.

TV Pravda. Attila Végh odpovedá na otázky Pravdy ohľadne svojej budúcnosti. Vo videu si pozrite aj ukážky z pripravovaného dokumentu Attila 2000
Video

Podľa rodáka z Gabčíkova bolo na ceste za triumfom veľmi dôležité, že nedovolil, aby sa mu súper provokáciami a veľkohubými rečami dostal pod kožu.

„Karlosa poznám, vedel som, čo ma čaká. Navyše som z neho, aj keď mal rôzne reči, cítil, že má zo mňa rešpekt. Nepustil sa do mňa tak, ako do iných zápasníkov. Ja som ho tiež rešpektoval a rovnako ho budem rešpektovať aj teraz, keď som ho zdolal. Odo mňa nikto nemôže čakať, že sa mu budem vysmievať,“ pokračoval Végh.

Člen trnavského Spartakus Fight Gym takmer ihneď po skončení zápasu musel čeliť otázkam ohľadne odvety. To, či sa aj napokon uskutoční, je stále vo hviezdach.

„Myslím si, že to bol zápas storočia, to znamená jeden súboj. Ale poviem úprimne, že za to, čo Karlos urobil pre česko-slovenské MMA, koľko ľudí náš šport vďaka nemu pozná, má rozhodne na odvetu nárok. Je ale už len na mne, či jeho výzvu akceptujem,“ vyjadril sa Végh.

Galavečer MMA Oktagon 15 - Végh vs. Vémola Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Attila Végh a Karlos Vémola pred zápasom.

Špekuláciami o konci kariéry sa zatiaľ nezaoberá. MMA a klietka sú pre neho stále dôležité.

„So ženou čakáme bábätko, chcem sa im obom venovať na sto percent. Ale inak cítim, že stále mám v sebe ten oheň a tak budem bojovať ďalej. Preto som po zápase storočia nezahodil rukavice – aj keď som mohol. MMA a klietka sú môj život. Potrebujem to robiť, ale nedokážem povedať, dokedy toho budem schopný,“ naznačil Végh pre Blesk.

Vémola sa už dávnejšie vyjadril, že odvetu chce za každú cenu. Dokonca vyhlásil, že príde za Véghom a budem mu klopať na dvere jeho trnavského domu, aby si zápas vypýtal. Slovenský rival mu poslal vtipný odkaz.

„Ak Karlos skutočne príde, otvorím mu dvere a pozvem ho ďalej. Spýtam sa ho, či chce kávu alebo čaj. Sadneme si, porozprávame sa. Ponúknem mu aj nejaké zákusky, aby si dal cukor a upokojil sa. Rád ho uvítam, objímem ho a dám mu pusu na čelo,“ dodal s tradičným širokým úsmevom Végh.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Karlos Vémola #Attila Végh