Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovanu ide karta, my mu to chceme pokaziť, hotuje sa majster. Biť slabšie tímy? Dnes už to neexistuje

Súboj odvekých rivalov a dvoch historicky najúspešnejších tímov extraligy je hokejovým sviatkom pre fanúšikov i hráčov. Slovan a Košice sa dnes od 18.00 stretnú tretíkrát v prebiehajúcej sezóne. Kým v prvých dvoch prípadoch vyhral majster zhodne 4:1, na štadióne Ondreja Nepelu nebude jasný favorit.

12.01.2024 05:43
SR hokej TEL 18. kolo Košice Slovan Bratislava KEX Foto: ,
Súboj Slovana a Košíc patrí k najsledovanejším zápasom v lige.
debata

Oceliari sa pomaly dostávajú z krízy, ktorá vyvrcholila v decembri, keď prehrali osem zápasov za sebou.

Slovan sa po mizernom úvode sezóny a zmenách trénerov dostáva do formy a aktuálne ťahá sériu šiestich výhier.

"Vieme, že Slovanu teraz ide karta. Je na víťaznej vlne, ale my tam ideme s tým, aby sme mu to pokazili. Chceme opäť začať víťaziť a pravidelne zbierať body.

Nemali sme dobrý december, zopár zápasov sme prehrali, hoci sme v nich boli lepší ako súperi. Verím, že nám to bude padať a z Bratislavy sa vrátime domov spokojní," vraví košický brankár Jaroslav Janus.

Rozhovor s obrancom Spišskej Novej Vsi Jurajom Valachom
Video

Rodák z Prešova musel poriadne zaloviť v pamäti, kedy naposledy chytal na ľade Slovana.

"Mám pocit, že naposledy to bolo v zápase Winter Classic. Na Nepelovi som však nechytal už možno aj viac ako päť rokov. Veľmi sa na to teším. Bude to veľký zážitok.

Ak príde veľa ľudí, hráči na ľade si to užijú. Pre mňa je to vždy špeciálne, keďže v Bratislave mám veľa kamarátov a rodinu," mieni Janus, ktorý odchytal tri sezóny v KHL v belasom drese.

Satan - Radosa Čítajte viac Hlasný kritik Putina i Šatana: Nie som rusofób, ale Slovák s dostatočným IQ. Na vulgárnych úbožiakov reagujem slušne

Kríza ich vzpružila

Na skvelú fazónu Slovana upozorňuje aj útočník Eduard Šimun. Ten potvrdil, že Košičania sa na veľký zápas poctivo pripravovali celý týždeň.

„Ak každý hráč podá zodpovedný výkon, môžeme pomýšľať na všetky tri body. Mali sme menšiu krízu, ktorá nám ukázala, na čom musíme najviac zapracovať. Psychicky nás vzpružilo, že sme vyhrali v Michalovciach, hoci sme nehrali oku lahodiaci hokej,“ priznáva Šimun.

Na dlhú cestu sa košickí hokejisti nemôžu vyhovárať, pretože do hlavného mesta pricestovali už deň pred zápasom.

Koľko zarábajú hokejisti na Slovensku? Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
V ktorom slovenskom klube zarábajú hokejisti...

„Súpera máme naštudovaného. Rozobrali sme si ho na videu. Musíme s ním od začiatku udržať vysoké tempo, rozhodujúce môžu byť presilovky a oslabenia,“ konštatuje Šimun.

Podľa Janusa ešte nie je úradujúci majster definitívne z krízy von. Zverenci Dana Cemana sa potrebujú zlepšiť vo všetkých činnostiach, aby si dokázali v tabuľke vylepšiť postavenie pred play off.

„Vyhrali sme 2:1 s Michalovcami, ktorým chýbalo viacero hráčov pre chorobu. Musíme si začať viac veriť v zakončení. V decembri, keď sme ťahali sériu prehier, naši súperi za každú chybu potrestali a bolo jedno, či sme hrali s prvým alebo posledným,“ mieni Janus.

Košice ani Slovan už súperov nebijú

V posledných rokoch sa čoraz častejšie hovorí o vyrovnanosti ligy. V aktuálnej sezóne sú bodové rozdiely medzi mužstvami minimálne. Deviaty Slovan stráca na štvrté Košice iba osem bodov.

"Už mám niečo odohraté, ale v celej mojej kariére som nezažil, aby bola súťaž tak extrémne vyrovnaná. Neexistuje v nej slabý súper. Každý môže zdolať každého. Zvyšuje to atraktivitu ligy.

Ľudia si možno myslia, že tímy ako Košice, Slovan, Poprad alebo Spišská Nová Ves budú biť mužstvá zo spodu tabuľky. Aj tie však majú obrovskú kvalitu. Už sa nechodí po povinné body, ako kedysi do Liptovského Mikuláša či Žiliny. Dnes už niečo také neexistuje," vraví Šimun.

Jaromír Jágr Čítajte viac Nesúďte, aby ste neboli súdení. Jágr sa vyjadril k prípadu Hudáček. Slovenský brankár si medzitým našiel nový klub

Dôvodom je aj fakt, že takmer všetky tímy dokážu nájsť a podpísať kvalitných legionárov. Tých doplnia o Slovákov, pričom tí najlepší sa už nekoncentrujú len v dvoch či troch mužstvách.

"Je len dobre, že sa liga vyrovnala. Pre hráčov to znamená, že musia v každom zápase odovzdať minimálne o päť percent viac ako súper. Do play off je ešte relatívne ďaleko, ale každý si chce vybojovať najlepšie miesto.

Domáce prostredie môže pri tak veľkej vyrovnanosti zohrať dôležitú rolu. Každý chce hrať na svojom štadióne, keď ide do tuhého," konštatuje Janus.

Výnosy klubov hokejovej extraligy v minulom roku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Údaje pochádzajú z účtovných závierok...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC Košice #Jaroslav Janus