Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrdina Košíc prispeje na tímbildingy. Hviezda majstra zažila prvýkrát v kariére výnimočný moment: Dočkal som sa ako tridsaťpäťročný

Životný výkon v najvhodnejší čas. Hviezdou Košíc v treťom zápase semifinále play off extraligy sa stal útočník Marek Slovák (35). Pri víťazstve 6:2 nad Spišskou Novou Vsou si pripísal vôbec svoj prvý hetrik v kariére. Skúsený center má na starosti prevažne defenzívne úlohy. V základnej časti strelil celkovo len štyri góly.

10.04.2024 00:08
Košice Slovák Foto:
Marek Slovák.
debata

Tréner Dan Ceman ho označil za „nečakaného hrdinu,“ ktorý sa dôležitými gólmi výrazne podieľal na víťazstve a znížení série na 1:2 z pohľadu úradujúceho majstra.

Podľa rodáka z Nitry išlo o psychicky náročný zápas, ktorý potrebovali Košičania nutne zvládnuť, aby sa nedostali pod hrozbu vyradenia.

„Kľúčom k nášmu úspechu bola výborne zvládnutá druhá tretina. Strelili sme v nej tri góly a to nás nakoplo,“ vraví Slovák.

Víťazstvo v treťom zápase rozhodlo o tom, že sa séria bude opäť sťahovať na Spiš. Bol vývoj duelu taký, ako ste si predstavovali?

Na začiatku tretej tretiny síce hostia znížili na rozdiel dvoch gólov ale pomerne rýchlo sme na to našli odpoveď. To bolo veľmi dôležité. Cieľ bol hrať čo najďalej od našej brány. Darilo sa nám držať súpera v jeho pásme. Z taktickej stránky sme stretnutie zvládli na výbornú.

Bratov Lukáčovcov uviedli do Siene slávy košického hokeja
Video

Cítili ste väčší tlak alebo obavy z toho, aby si súper nepripísal tretí bod v sérii?

Uvedomovali sme si dôležitosť tretieho zápasu. Nechceli sme im dovoliť, aby si vybojovali mečbal. Každý jeden zápas je pre nás veľmi dôležitý. Dokázali sme naplno využiť domáce prostredie. Hnali nás skvelí fanúšikovia. Verím, že pred nimi uspejeme aj v druhom dueli.

Vy ste zažili parádny večer. Po treťom góle začali na ľad lietať šiltovky. Ako ste si užívali hetrik?

Ak sa nemýlim bol to môj prvý hetrik v kariére. Určite mi to pomôže a ešte viac ma to nabudí. Je však úplne jedno kto tie góly strieľa. Dôležité je, že to pomohlo tímu k zisku bodu v sérii. Kolektív je o tom, že raz sa darí jednému a inokedy zase ďalšiemu.

Na prvý kariérny hetrik ste si počkali teda poriadne dlho…

Veru tak. Podarilo sa mi to až v 35-rokoch. Vždy sa to tak hovorí, že keď to príde je to v pravý čas. Mne sa to teraz potvrdilo. Verím, že ešte zopár gólmi pomôžem k dôležitým víťazstvám.

SR Hokej TEL 48.kolo Košice Spišská KEX Čítajte viac Čo to má znamenať? Košickí legionári pozerali ako vyorané myši. Prípravu na semifinále si majster spestril slovenskou tradíciou

Budete sa vyhýbať klubovému pokladníkovi Radekovi Deylovi, ktorý vás zrejme bude chcieť skasírovať?

Priznám sa, že na to som úplne zabudol. Sme tu výborná partia. Chodíme spoločne na obedy a tímbildingy. Rozhodne teda rád prispejem do spoločnej kasy, z ktorej si tieto veci hradíme.

V druhom zápase v Spišskej Novej Vsi sa celé mužstvo strelecky trápilo. Nestrelili ste ani gól. Čo ste pred tretím zápasom zmenili?

Nemali sme tam k dispozícii veľa presilových hier. Doma to bolo iné. Navyše sa nám darilo početné výhody premieňať po výborných kombináciách. Sme radi, že nám to vyšlo. Je dôležité, aby sme v tom pokračovali a snažili sa v presilovkách vždy vymyslieť niečo nové.

SR Hokej Extraliga Štvrťfinále Play Off Zápas Štvrtý BBX Čítajte viac Najväčšie prekvapenie extraligy? Zažívam prelomovú sezónu. Šatan a spol. mu dopriali to, na čo čakal dva roky

Prvé víťazstvo v sérii ste získali. Dôležitý však bude aj druhý duel v Steel aréne. Opäť platí, že ak súper uspeje, získa mečbal.

Musíme zopakovať to, čo nás zdobilo v prvom zápase. Potrebujeme ukázať dobrý pohyb a čo najviac držať puk na našich hokejkách. Súpera nesmieme púšťať do žiadnych dorážok v priestore pred našim brankárom.

Koľko zarábajú hokejisti na Slovensku? Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
V ktorom slovenskom klube zarábajú hokejisti...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Marek Slovák #HK Spišská Nová Ves