Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zarmútený Babač: Mal som na zlato

Má formu ako hrom. Striebro sa mu máli. Veslár Lukáš Babač potvrdzuje v prebiehajúcej sezóne famóznu výkonnosť. Po premiérovom víťazstve vo Svetovom pohári v slovinskom Blede, zažiaril aj na majstrovstvách Európy v Poznani. V skife mužov ľahkých váh získal časom 6:56.36 striebornú medailu.

31.05.2015 14:24
lukáš babač, vesliar, veslovanie Foto:
Veslár Lukáš Babač.
debata

Na dvojkilometrovej trati figuroval od prvého medzičasu na 500 m na 3. priečke. V dramatickom finiši dokázal svoje tempo vystupňovať a v záverečných metroch predstihol Slovinca Rajka Hrvata (6:57.29). Nad jeho sily bol len Francúz Pierre Houin (6:54.48), ktorý zvíťazil systémom štart-cieľ.

„Som trošku sklamaný. Neboli to vyslovene moje preteky. Nesadla mi prvá polovica trate, kde mi prekážal bočný nárazový vietor, s ktorým som sa lepšie vysporiadal až na poslednom polkilometri. Tento úsek som bol najrýchlejší, ale na Francúza to nestačilo,“ konštatoval piešťanský rodák.

O výborných pretekoch svedčí skutočnosť, že všetci traja medailisti pokorili sedeminútovú hranicu. „Čas je super. Za osobným maximom som zaostal len o sekundu a pol. Počas pretekov som dlho hľadal správne tempo. S trénerom sme zistili, že o dva až tri zábery som mal na minútu nižšie tempo ako zvyšní medailisti. Aspoň vieme, na čom musíme popracovať. Mrzí ma to, lebo efektivita záberu je solídna. Fyzicky som sa cítil naozaj výborne a mal som na zlato,“ dodal.

Tridsaťročný Piešťanec premenil v Poznani svoj ôsmy štart na ME na tretí cenný kov. Z kontinentálneho vrcholu má teraz už tri medaily – striebra z roku 2008 v ,ťažkom' skife, z roku 2015 v skife ľahkých váh a bronz z roku 2010 tiež v skife ĽV.

„Sezónu mám rozbehnutú dobre. Myslím si, že s odstupom času budem hodnotiť aj tento výsledok pozitívnejšie. Predsalen v kariérnom rebríčku bude asi hneď za striebrom z MS 2010 v novozé­landskom Karapire,“ tvrdí Babač.

V tomto roku ho čaká ešte jeden vrchol sezóny, ktorým budú majstrovstvá sveta na prelome augusta a septembra vo francúzskom A­iguebelette.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Babač