Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hantuchová začala v Indian Wells víťazne. Čaká ju Azarenková

Daniela Hantuchová zvládla prvé kolo v Indian Wells. Na turnaji, kde zažila v rokoch 2002 a 2007 dve veľké kariérne víťazstvá, zdolala francúzsku kvalifikantku Stéphanie Foretzovú-Gaconovú 6:3, 3:6, 6:4.

08.03.2013 10:22
Daniela Hantuchová Foto: ,
Daniela Hantuchová bojovala v 1. kole so súperkou aj vetrom.
debata

Zápas trval 134 minút a v treťom sete musela víťazka zabojovať, lebo prehrávala so 114. hráčkou rebríčka WTA už 1:3. Slovenskej tenistke momentálne patrí 73. pozícia.

"Stéphanie hrala naozaj veľmi dobre. V druhom sete som sa ťažko vyrovnávala s vetrom, bolo to náročné. Snažila som sa to hodiť za hlavu a zabojovala som. Prvé kolá bývajú vždy ťažké,“ cituje 29-ročnú popradskú rodáčku server Ženskej tenisovej asociácie.

Hantuchová bola kedysi svetovou päťkou a v Indian Wells Tennis Garden si vždy rada zaspomína na svoje triumfy spred šiestich, resp. jedenástich rokov. Zdolanými finalistkami boli vtedy Ruska Svetlana Kuznecovová a Švajčiarka Martina Hingisová.

"Tento turnaj pre mňa veľa znamená. Som rada, že som zvládla prvé kolo, aj keď s problémami,“ tvrdila Hantuchová.

Daniela Hantuchová a jej víťazné gesto. Foto: SITA/AP, Mark J. Terrill
Daniela Hantuchová Daniela Hantuchová a jej víťazné gesto.

Jediná viacnásobná šampiónka v pavúku ženskej dvojhry dostala na 2. kolo jednu z najťažších súperiek. Svetová dvojka Viktoria Azarenková je navyše obhajkyňou titulu z vlaňajška. Slovenka má proti o šesť rokov mladšej Bieloruske pozítívnu bilanciu 2:1. V oboch prípadoch ju zdolala práve na tvrdom povrchu – predvlani v katarskej Dauhe a v roku 2007 v kalifornskom San Diegu.

"Ona hrá výnimočne najmä v posledných dvoch rokoch. Ja sa však na zápas teším. Musím zahrať svoj najlepší tenis, ak ju chcem zdolať,“ prognózuje Hantuchová.

Z postupu do 2. kola na turnaji s vyše päťmiliónovou dotáciou v dolároch sa vo štvrtok tešila aj druhá Slovenka Magdaléna Rybáriková. Švajčiarke Romine Oprandiovej uštedrila v druhom sete dokonca „kanára“. Zvíťazila 7:6 (4), 6:0. V 2. kole čaká na 55. hráčku rebríčka Češka Lucie Šafářová, 16. nasadená hráčka turnaja.

debata chyba