Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tavares si zahrá v Berne. Švajčiarsko láka hviezdy NHL

Veľkú rybu ulovili funkcionári hokejového tímu SC Bern. Súčasný švajčiarsky vicemajster a dlhodobo klub s najvyššími návštevami v Európe sa dohodol na zmluve s kanadským útočníkom Johnom Tavaresom.

28.09.2012 16:15
John Tavares Foto:
John Tavares pravidelne reprezentuje Kanadu na svetových šampionátoch.
debata

Jeden z najtalentova­nejších a zároveň najproduktívnejších hráčov NHL sa s tímom z hlavného mesta Švajčiarska dohodol na pôsobení do konca výluky v zámorskej profilige. Do Bernu by mal pricestovať v utorok na budúci týždeň a už o deň neskôr by sa mal zapojiť do tréningového procesu.

Konštruktívny center Tavares len nedávno oslávil 22 rokov, ale už niekoľko rokov patrí k lídrom útoku New York Islanders. Vlani nazbieral v dlhodobej časti NHL 31 gólov a 50 asistencií, čo ho vynieslo na 8. priečku v tabuľke produktivity celej súťaže a tiež účasť v All Star Game. 

Tavares je dvojnásobným juniorským majstrom sveta (2008, 2009) a trojnásobný účastník MS v seniorskej kategórii. V drese Kanady nechýbal ani pred rokom, keď sa svetový šampionát konal na Slovensku a ani tohto roku, keď v Helsinkách vo štvrťfinále Ka­naďania podľahli Slovákom 3:4.

Joe Thornton sa pred týždňom v drese Davosu... Foto: SITA
Joe Thornton Joe Thornton sa pred týždňom v drese Davosu uviedol štyrmi asistenciami v súboji s Rapperswilom.

Súpisky tímov švajčiarskej NLA sa už začínajú zapĺňať zaujímavými menami zo zámoria, ktoré tam budú predvádzať svoje umenie v čase lockoutu v NHL. Ženeva si poistila služby Logana Coutura, Biel získal Tylera Seguina, do Ambri Piotta zamieril Max Pacioretty, ale najvýznamnejšie sa posilnil Davos. Jeho dres si už obliekajú hviezdni útočníci Rick Nash a Joe Thornton. Do Švajčiarska má namierené aj Zach Parise, ale svoje definitívne rozhodnutie odložil po najbližšom víkende. Jeden z najlepších ľavých krídelníkov na svete začiatkom júla podpísal 13-ročný kontrakt s Minnesotou, predtým roky úspešne pôsobil v New Jersey.

„Po víkende by mohlo byť známe, ako dlho bude trvať lockout v NHL. Keď sa to naozaj dozvieme, zariadim sa podľa toho,“ cituje Pariseho portál hockeyfans.ch.

debata chyba