Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Deti dali svetovej jednotke poriadne zabrať

Ak si Novak Djokovič myslel, že s deťmi si trochu zaťuká a popri tom podpíše pár loptičiek a plagátov, tak sa mýlil.

14.11.2012 17:40
Novak Djokovič Foto:
Novak Djokovič s tenisovými nádejami v Bratislave.
debata

Jeho vyše polhodinové stetnutie s tenisovými talentami v bratislavskom Národnom tenisovom centre občas pripomínalo vážnu tréningovú jednotku. Keď sa proti svetovej jednotke postavili najmladší školáci, ešte stál blízko siete. Keď však začali na neho páliť staršie ročníky, postupne sa vzdialil až k základnej čiare a z niektorých výmen nevyšiel ako víťaz. To isté platí aj o jeho trénerovi Mariánovi Vajdovi, ktorý si pinkal s deťmi po jeho boku.

„Dali ste mi poriadne zabrať. Skvelé bolo to, že stáli proti mne päťroční, ale aj o desať-jedenásť rokov starší, ktorých technika už mala vysokú úroveň. Najmä niektoré dievčatá sa asi chceli proti mne predviesť a darilo sa im to,“ pochválil Djokovič svojich sparingpartnerov v príprave na večernú exhibíciu Tennis Classic.

Tréner Vajda, Kližan, Djokovič a Hrbatý s... Foto: Ľuboš Pilc
Vajda, Kližan, Djokovič a Hrbatý Tréner Vajda, Kližan, Djokovič a Hrbatý s tenisovými nádejami.

Srbský tenista dostal aj otázku, či jeho vzťah k deťom má aj charitatívny rozmer.
„Keď môžem, vždy ich rád podporím. Doma v Srbsku sme už v roku 2007 založili nadáciu na podporu detí v predškolskom veku najmä z rodín, ktoré pochádzajú zo slabších finančných pomerov. V New Yorku po US Open sa nám v tomto roku podarilo vyzbierať na tento účel milión dolárov,“ informoval Djokovič. Doplnil, že po skončení kariéry by chcel mať detí čo najviac. Na priamu otázku moderátora potom doplnil, že od troch do piatich.

V závere svojej „detskej“ polhodinky rozdal Djokovič niekoľko stovák podpisov na plagáty a lopty a tí šťastnejší sa mohli s najlepším tenistom na svete aj vyfotiť. To isté sa týkalo aj jeho trénera Vajdu ako aj súperov vo večernej exhibícii Martina Kližana a Dominika Hrbatého.

„Želám vám, aby ste hrali tenis vždy s takou radosťou a zanietením ako tých pár úderov proti mne. Potom z vás určite niečo bude,“ rozlúčil sa Djokovič so slovenskými talentami s raketou.

debata chyba