Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dávam mu jednotku s hviezdičkou, chváli Djokoviča tréner Vajda

Pri tom množstve úspechov niekedy už ťažko hľadá slová, ktorými by vyjadril slová chvály. Marián Vajda, tréner Novaka Djokoviča, zažil počas tenisového Turnaja majstrov v Londýne ďalšie neuveriteľné momenty zakončené veľkým triumfom svojho zverenca.

13.11.2012 19:30
Marián Vajda Foto:
Marián Vajda.
debata

Djokovič ukončil druhý rok po sebe na vrchole tenisového rebríčka a s Vajdom po svojom boku.

„Celý turnaj odohral vo veľkej pohode. Ale finále bol bonbónik. Bol to ďalší úžasný atletický zápas vo vysokom tempe. Najviac som sa obával, keď mal Roger Federer dva setbaly v druhom sete. Práve vtedy však Novak ukázal, že jeho psychická odolnosť je asi najlepšia spomedzi všetkých hráčov,“ vravel Vajda už po utorkovom návrate do Bratislavy.

Na otázku, či priamo v londýnskej O2 Aréne zažili po pondelkovom večernom triumfe aj nejaké oslavy, pokrútil hlavou.

„Ledva sme si stačili pripiť šampanským a každý sme išli svojou stranou. Ráno o štvrtej ma už auto viezlo na letisko a presúval som sa domov. Novak šiel zase do Monte Carla. Už sa však veľmi teším, že sa stretneme v Bratislave na exhibícii,“ referoval Vajda. A akú známku by dal 25-ročnému Srbovi za práve skončenú sezónu, v ktorej vyhral šesť turnajov a obhájil post koncoročnej jednotky?

„Jednotku s hviezdičkou. Najmä v jej závere ukázal, že je naozaj najlepší.“

Stredajšia exhibícia Tennis Classic s Djokovičom v hlavnej úlohe (účinkovať budú aj Kližan, Hrbatý a Vajda) by mala priviesť divákov do varu. Djokovič je okrem skvelého tenistu aj vyhlásený šoumen. Ako sa vlastne podarilo Vajdovi prilákať ho na Slovensko?

„Niekoľko rokov som mu hovoril, že u nás sú minimálne také pekné dievčatá ako v Belehrade, kde on vyrastal. Konečne si dal povedať a príde,“ smial sa tréner svetovej jednotky.

Na doplnenie: Djokovič už v minulosti dvakrát na Slovensku bol. V roku 2004 na challengerovom turnaji ATP Slovak open a o štyri roky neskôr ako člen srbského daviscupového tímu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba