Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Finále v Arose: Impotentní Slováci a hokejbaloví rozhodcovia

Takto nemá vyzerať finále turnaja. Namiesto vyrovnanej hry a tesného výsledku výprask bez streleného gólu. Švajčiari pribalili Slovákom na cestu domov z Arosy päť kúskov a po zápase oslavovali predčasné Vianoce.

15.12.2012 19:27
Švajčiari
Takto sa švajčiarski hokejisti tešili vo finále päťkrát,
debata (1)

„Boli sme po celý zápas impotentní v útoku. A to sme až do prvého švajčiarskeho gólu hrali vyrovnanú partiu. Keď ho však strelili, ovládli hru. Pridali ďalšie góly a zápas už kontrolovali,“ hodnotil narýchlo slovenský tréner Vladimír Vůjtek.

V Arose mal výrazne omladené mužstvo, ktoré podalo proti Nórom sympatický výkon a zdolalo ich po nájazdoch 3:2. Proti Švajčiarom, ktorí boli v plnej sile aj s päťčlenným obranným valom z NHL, už nevedeli otočiť zápas z výsledku 0:2 ako deň predtým proti severanom.

„Zo začiatku sme mali veľa šancí. Ja som mal streliť gól na 1:2. Možno som to mal dávať po ľade a nie dvíhať, ale to nie je ospravedlnenie. Nepadalo nám to a Švajčiari sú známi tým, že výborne bránia. A keď sa im naskytnú tri šance, vedia z nich streliť štyri góly,“ vtipne glosoval slovenský útočník Tomáš Záborský.

Najproduktívnejší hráč Omska v Kontinentálnej hokejovej lige videl ako jednu z príčin zlého výsledku vo finále aj to, že sme mali proti sebe domáce mužstvo a tiež domácich rozhodcov.

„Keď sme v úvode nestrelili góly, začali úradovať hokejbaloví rozhodcovia. Pískali každý náš dotyk so súperom, nepískali zakázané uvoľnenia, hralo sa na plávajúcu modrú, ale čo sme mohli čakať na Švajčiarskom pohári od švajčiarskych rozhodcov,“ položil si otázku slovenský útočník. Vzápätí však pridal kritiku aj do vlastných radov.

„Boli sme na to pripravení, že to tak bude. Ale keď nestrelíme góly, nemôžeme vyhrať. Nevadí. Turnaj nebol zlý, mal zmysel najmä pre mladých hráčov. Ukázal, že máme talenty,“ dodal Záborský.

Takto sa švajčiarski hokejisti tešili vo finále...
Takto spálil Tomáš Záborský svoju šancu za...
+6Takto nepremenil svoju šancu Richard Stehlík.
1 debata chyba