Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toto meno si zapamätajte. Mladý šprintér prekonal po 22 rokoch juniorský rekord Usaina Bolta

Mladý jamajský šprintér Nickecoy Bramwell zatriasol svetom atletiky tým, že prekonal 22-ročný rekord krajana Usaina Bolta. 16-ročnému atlétovi sa to podarilo na 51. ročníku Karibských hier v Grenade.

04.04.2024 16:00
Nickecoy Bramwell Foto:
Nickecoy Bramwell.
debata

Bramwell, študent z Calabarskej strednej školy v Kingstone, bol jedným z favoritov na zisk zlata v pretekoch chlapcov do 17 rokov na 400 m na Kirani James Athletics Stadium v ​​Grenade.

Po prekonaní množstva problémov so zraneniami v posledných mesiacoch, vrátane pretrvávajúceho problému s podkolennými kĺbmi, bol Jamajčan pred dlho očakávanými pretekmi sebavedomý.

A jeho optimistická nálada sa naplno pretavila aj na atletickom ovále. Mnohí experti boli zaskočení Bramwellovým dominantným výkonom, keď častom 47,26 obhájil titul na Karibských hrách.

01. Alica Schmidtová Čítajte viac Sexi atlétka odhalila nové partnerstvo. Závidieť jej ho môžu rivalky z dráhy aj muži

Tínedžerovi sa vďaka tomu podarilo prekonať rekord šampionátu, ktorý stanovil ešte v roku 2022 svetový rekordér v behu na 100 aj 200 m Usain Bolt časom 47,33 s. Pozrite si Bramwellov rekordný beh:

Beh na 400 m v podaní Jamajčana Nickecoya Bramwella.

Za svoj rekordný beh si Bramwell vyslúžil od tribún na štadióne potlesk v stoji a experti mu po tomto výkone predpovedajú svetlú budúcnosť.

Mix Collage-29-Mar-2024-05-20-AM-9858 Čítajte viac V Rusku zamrzol čas, otec jej kúpil cyperský pas. Kulichenková je úspešná atlétka, ktorú mnoho ľudí nenávidí

Jamajský zázrak po svojom rekordnom úspechu povedal: „Je to úžasný pocit prekonať rekord. Od minulého leta som sa na to sústredil, takže je skvelý pocit, že som sem mohol prísť a prekonal ho.“

Skvelý výkon mladíka zaujal aj atletických fanúšikov, ktorí reagovali na sociálnych sieťach. „A spomalil pred cieľom. Predstavte si, že by udržal rýchlosť,“ a ďalší komentoval: „Verím, že Jamajčania sú najlepší na svete, pokiaľ ide o šprintérske trate.“

Najstaršie atletické svetové rekordy Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Florence Griffithová-Joynerová - beh na 100...
debata chyba
Viac na túto tému: #Usain Bolt #beh na 400 m #Karibské hry #Nickecoy Bramwell