Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Magnet na bizarné kúsky. Vlani sa preletel vzduchom, teraz na MS skákal do hrablí

Jamajský skokan do diaľky Carey McLeod je magnetom na originálne kúsky. Na halových MS v Glasgowe sa v sobotu rozbehol a odrazil vo chvíli, keď nepozorní usporiadatelia ešte hrabľami čistili doskočisko.

02.03.2024 14:27
Carey McLeod Foto:
Carey McLeod pri svojom "hrabľovom" pokuse.
debata (1)

McLeod tak nadviazal na svoj slávny skok z vlaňajších majstrovstiev sveta v Budapešti, keď sa vo vzduchu pretočil a dopadol do piesku rukami.

Prvý pokus McLeodovi na prebiehajúcom šampionáte nevyšiel, takže pre postup do užšieho finále musel zabojovať. Keď sa ale blížil k doskočisku, v piesku ešte dvaja usporiadatelia vyrovnávali povrch.

Muži s hrabľami v poslednej chvíli uskočili a McLeod doletel na 794 centimetrov, ktoré mu zabezpečovali postup do finálovej osmičky. Po niekoľkých minútach a protestoch mu napokon rozhodcovia pokus uznali a McLeod sa medzi najlepších dostal.

Ešte slávnejší pokus však predviedol vo finále minuloročných MS pod holým nebom v Budapešti. Vtedy sa odrazil, vo vzduchu sa ale pretočil a na prekvapenie divákov dopadol do piesku rukami.

Netradičný pokus v skoku do diaľky.

No kým z Budapešti odišiel McLeod naprázdno a skončil na nepopulárnom štvrtom mieste, v Glasgowe si vybojoval medailu. Výkonom 821 centimetrov získal bronz.

V dramatických pretekoch zaostal za titulom majstra sveta len o jediný centimeter. Zlato obhájil Grék Miltiadis Tentoglou, striebro bral Talian Mattia Furlani.

Krásna holandská atlétka Lieke Klaverová Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si zaujímavosti o pôvabnej...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #skok do diaľky #Carey McLeod #halové MS 2024