Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrozné detstvo. Hviezdni bratia obviňujú otca z násilia, ten sa bráni

Dánskom otriasa veľký športový škandál. Nórske bežecké hviezdy Henrik, Jakob a Filip Ingebrigtsen obviňujú svojho otca a bývalého trénera Gierta Ingebrigtsena z fyzického násilia a vyhrážok.

19.10.2023 20:45
674510986 Foto:
Bratia Henrik (zľava), Jakob a Filip Ingebrigtsenovci.
debata

Vo štvrtok odoslali hviezdni bratia vyhlásenie, ktoré citoval Ekstra Bladet. „Vyrastali sme s otcom, ktorý bol veľmi agresívny, ovládal nás, a ktorý v rámci výchovy používal fyzické násilie a vyhrážky. Ešte stále poznáme strach a nepohodu, ktoré sú v nás od detstva,“ napísali bratia Ingebrigtsenovci.

Giert Ingebrigtsen prostredníctvom právnika označuje obvinenia za nepodložené. „Nikdy som sa nedopustil násilia na svojich deťoch,“ uviedol otec trojice podľa tlačovej agentúry NTB.

Na druhej strane priznal, že urobil chyby a svojich úspešných synov trénovať nemal. Ingebrigtsenovci s ním ukončili dlhoročnú spoluprácu pred dvoma rokmi.

00 Keely Čítajte viac Rýchlo behá, ešte lepšie vyzerá. Britská kométa atakovala rekord československej legendy

„To, že som mal ako otec slabé stránky a že som bol príliš prísny, je poznanie, ku ktorému som prišiel aj ja, aj keď príliš neskoro. Ako otec a manžel mám ďaleko od dokonalosti, ale nie som násilník,“ skonštatoval Giert Ingebrigtsen.

Rodina Ingebrigtsenovcov sa okrem športových výsledkov dostala do pozornosti médií aj vďaka účinkovaniu v televíznom seriály na stanici NRK. Synovia dúfali, že dôvod ich rozchodu s otcom ako trénerom si nechajú pre seba.

„Uvedomujeme si, že už to nie je možné. Táto záležitosť nabrala taký smer, a mala také veľké následky, že cítime zodpovednosť za jej vysvetlenie. Môžeme to urobiť len rozprávaním nášho príbehu,“ hovoria Jakob, Henrik a Filip.

425051050 Čítajte viac Z maratónskeho šampióna je veľký podvodník. Dopoval a falšoval záznamy, dostal drakonický trest

Synov aj otca mrzí, že sa to skončilo verejnými obvineniami, ktoré sa dotýkajú ľudí, ktorí sú im blízky a celý spor sa ich vôbec netýka.

„Som z toho hlboko nešťastný. Neviem, ako sa z toho môžeme posunúť ďalej. Ale musíme sa o to pokúsiť,“ povedal Giert Ingebrigtsen.

Všetci jeho synovia boli v určitom bode svojej kariéry majstrami Európy v behu na 1500 metrov. Najúspešnejším z bratov je Jakob Ingebrigtsen, olympijský víťaz z Tokia 2020 na 1500 metrov a dvojnásobný majster sveta na 5000 metrov.

Vtedy a dnes. Československé hviezdy atletiky Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Atletické hviezdy z Československa. Zožali...
debata chyba
Viac na túto tému: #Jakob Ingebrigtsen #Henrik Ingebrigtsen #Filip Ingebrigtsen