Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

MS v tieni fašizmu a prostitúcie. Svetové médiá píšu o temnej stránke Budapešti

Majstrovstvá sveta v atletike v Budapešti pútajú pozornosť fanúšikov zo všetkých kontinentov.

23.08.2023 07:10
MS v atletike, Budapešť Foto:
Ilustračné foto
debata (138)

Informácie o udalostiach, ktoré sa dejú v hlavnom meste Maďarska, však v televíznych prenosoch hľadáme márne. Na sociálnych sieťach sa napríklad objavila fotografia ochrankára, ktorý mal na krku fašistické tetovanie. „A to nie je všetko,“ uvádza napríklad poľský portál sport.pl.

Od soboty 20. augusta sa v Budapešti konajú 19. majstrovstvá sveta v atletike. Najlepší športovci sveta bojujú o medaily v Národnom atletickom centre v maďarskej metropole. Boj v Budapešti má však aj temnú stránku, o ktorej sa v médiách príliš nehovorí.

Počas jedného zo súťažných dní zaujal jeden z ochrankárov. Muž mal na krku vytetovaný symbol SS, čo je otvorený odkaz sympatií k fašistickej ideológii. Prípad sa rýchlo dostal k jeho zamestnávateľovi, spoločnosti „Valton Security“, ktorá muža okamžite prepustila.

Viktória Forsterová Čítajte viac Slovenskú atlétku premohli emócie: Veľká chyba, slzy a roztrasený hlas, po pár metroch bolo po všetkom

Neskôr sa zástupcovia bezpečnostnej spoločnosti chceli zbaviť zodpovednosti s vysvetlením, že na pohovor prišiel v čiernej mikine s kapucňou. To malo zabrániť tomu, aby bolo poburujúce tetovanie vidieť.

Fotku ochrankára s nacistickým tetovaním SS na zátylku a s pavučinou na pravom lakti, ktorá je často označovaná za symbol rasizmu, zverejnila Agentúra na ochranu majetku na sociálnej sieti.

Ďalším problémom sú situácie, ktoré sa odohrávajú mimo súťažného prostredia medzi športovcami. Hovoríme o prostitúcii, ktorá je v Budapešti bežným javom.

„V samom centre mesta, bez ohľadu na hodinu, dámy všetkých vekových kategórií frivolne robia nemorálne návrhy a ponúkajú svoje služby,“ píše sa v správe novinára portálu i.pl.

Dozvedáme sa z nej aj to, že v hoteli, kde býva poľská reprezentácia, bývajú aj prostitútky. Prostitúcia v Maďarsku je v istom zmysle legálna a presné úpravy tejto témy sú vecou každej samosprávy.

Držitelia atletických svetových rekordov Fotogaléria - 50 fotiek Všetky fotky
Okrem mien velikánov atletiky a ich výkonov...
138 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v atletike