Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Keď som prišiel, už tam ležal. Slovenskú televíznu stálicu museli po kolapse pri obľúbenej partičke oživovať

Nepríjemný týždeň má za sebou dlhoročný šporotvý komentátor a moderátor Dušan Gabáni. Sedemdesiatsedemročnú známu tvár z televíznych obrazoviek museli urgentne previezť do nemocnice.

27.04.2024 09:57
Dušan Gabáni, Marcel Merčiak Foto:
Dušan Gabáni (vľavo) si v roku 2017 prevzal Cenu Gabriela Zelenaya z rúk predsedu poroty Marcela Merčiaka.
debata (2)

Gabáni skolaboval, keď na dvorci v areáli tenisového Slovana v Bratislave trávil čas pri obľúbenej partičke štvorhry s kamarátmi. Na mieste ho museli resuscitovať privolaní záchranári.

„Dušan hral štvorhru s partiou. Keď som prišiel do areálu, už ležal na zemi. Skolaboval, museli ho oživovať. Našťastie, prvá pomoc zabrala a sanitka ho odviezla do nemocnice. Verím, že bude v poriadku,“ opísal udalosť pre Športový čas tenisový tréner, ktorý chcel zostať v anonymite.

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová uviedla, že muža po úspešnej resuscitácii previezli do Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb.

"Na základe volania na tiesňovú linku sme vyslali k 77-ročnému mužovi so zástavou srdca ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci.

Pavol Gašpar Čítajte viac Dlhoročný hokejový komentátor vôbec nerozumie Šatanovi a spol. Extraliga vraj dáva slovenskému hokeju príšerné vysvedčenie

Operátorka tiesňovej linky 155 vykonávala telefonickú asistovanú neodkladnú resuscitáciu počas ktorej bol použitý aj automatický externý defibrilátor, a to až do príchodu záchranárov na miesto," uviedla Klimešová.

Gabáni, ktorého v roku 2012 uviedli v ankete Osobnosť televíznej obrazovky do Siene slávy, je známy športový moderátor a komentátor.

Viac ako dvadsať rokov komentoval futbal, lyžovanie či atletiku v slovenskej verejnoprávnej televízii. Potom sa dlhé roky prihováral divákom cez relácie Televízie TA3, no z obrazovky sa v poslednom čase vytratil.

Pred pol rokom v TA3 skončil. „Mal som pocit, že vedenie už nejaví záujem o moju prácu,“ objasnil svoj koniec pred kamerami pre web Stratégie.

Zárobky slovenských futbalových klubov za 2022/23 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zoradený podľa tržieb klubov za...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #kolaps #komentátor #záchranka #dušan gabáni #športový moderátor