Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mimoriadne plodná noc v NHL. Kanadské body bralo hneď niekoľko Slovákov

Slovenský hokejista Martin Pospíšil prispel v noci na nedeľu v NHL gólom k triumfu Calgary nad Montrealom 5:2. V drese hostí si pripísal asistenciu Juraj Slafkovský. Erik Černák sa podieľal dvoma asistenciami na triumfe Tampy Bay na ľade Floridy 5:3.

17.03.2024 06:42
Erik Černák Foto:
Erik Černák sa za každú cenu snaží zabrániť gólu z hokejky Sama Reinharta.
debata

Pospíšil v 28. minúte po prihrávke Jonathana Huberdeaua strelou do odkrytej bránky zvýšil na 3:0 pre Calgary. Dva góly Flames vsietil Mikael Backlund.

Pospíšil strávil na ľade 12:20 min a zaznamenal plusový bod. Slafkovský odohral 21:09 min a mal mínusový bod. Černák asistoval pri úvodných dvoch góloch Tampy vo floridskom derby.

Prvý strelil už po 20 sekundách Steven Stamkos, ktorý mal v zápase bilanciu 2+2. Černák absolvoval 22:10 min a do štatistík mu pribudli dve plusky.

Washington v zostave s obrancom Martinom Fehérvárym zvíťazil vo Vancouveri 2:1. O zisku dvoch bodov pre Capitals rozhodol Alexander Ovečkin, pre ktorého to bol už 841. presný zásah v profilige.

Martin Fehérváry. Foto: Profimedia
fehérváry Martin Fehérváry.

New Jersey so Šimonom Nemcom prehralo na ľade Arizony 1:4, Seattle s Tomášom Tatarom podľahol rovnakým pomerom doma Nashvillu.

Hokejisti New Yorku Rangers triumfovali v sobotňajšom stretnutí v Pittsburghu 7:4 a upevnili si vedúce postavenie v Metropolitnej divízii.

Artemij Panarin sa pod víťazstvo „jazdcov“ podpísal dvoma gólmi a tromi asistenciami, jeho spoluhráč Chris Kreider mal bilanciu 1+2.

Tréner Craig Ramsay pri debate s Tomášom Tatarom a Jurajom Slafkovským. Čítajte viac Majster sveta: Nemec a Slafkovský chcú ísť na MS. Hráči z KHL by rozbili slovenskú kabínu, išlo by o bezpečnosť

Ottawa zvíťazila na ľade New Yorku Islanders 4:3 po predĺžení. Najvýraznejší podiel na výhre Senators mal kapitán Brady Tkachuk, ktorý zaznamenal hetrik. Tromi asistenciami sa blysol nemecký útočník Tim Stützle.

Ottawa dokázala otočiť z 1:2 na 3:2, no 38 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času poslal duel do predĺženia Bo Horvat. Center elitného útoku Islanders však v extračase fauloval a z následnej presilovej hry skompletizoval Tkachuk svoj hetrik.

V ďalšom zápase Detroit zdolal Buffalo 4:1. Red Wings ukončili sedemzápasovú sériu prehier a získali dôležité body v boji o druhú voľnú kartu do play off vo Východnej konferencii.

HC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec Čítajte viac Šialenstvo v Prahe. Obranca po faule vletel hlavou rovno do mantinelu, pomsta spoluhráčov prišla v tuneli

NHL – výsledky:

Calgary – Montreal 5:2 /za domácich Pospíšil 1+0/, Florida – Tampa Bay 3:5 /za hostí Černák 0+2/, Arizona – New Jersey 4:1, Boston – Philadelphia 6:5, Columbus – San Jose 4:2, Toronto – Carolina 4:5 pp a sn, Dallas – Los Angeles 4:1

St. Louis – Minnesota 3:2 pp a sn, Edmonton – Colorado 2:3 pp, Seattle – Nashville 1:4, Vancouver – Washington 1:2, Detroit – Buffalo 4:1, NY Islanders – Ottawa 3:4 pp, Pittsburgh – NY Rangers 4:7

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Černák #Martin Pospíšil #Juraj Slafkovský