Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Greifove výkony nezostali bez povšimnutia. Odchovanec Slovana by sa mohol sťahovať na slávnu Mestallu

Španielsky futbalový klub FC Valencia sa údajne zaujíma o slovenského brankára Dominika Greifa, ktorý si aktuálne oblieka dres konkurenčnej Mallorcy.

27.04.2024 12:05
Dominik Greif Foto:
Dominik Greif chytal aj vo finále Španielskeho pohára.
debata

Informáciu priniesol v piatok španielsky denník AS, ktorý pripomenul, že rodák z Bratislavy zažiaril v zápase 30. kola La Ligy, v ktorom dostal šancu medzi tromi žrďami tímu RCD Mallorca práve proti „netopierom“ z Valencie a vychytal čisté konto.

Pozíciu brankárskej jednotky vo Valencii aktuálne plní 23-ročný gruzínsky reprezentant Giorgi Mamardašvili.

O jeho služby sa však zaujímajú viaceré popredné európske kluby, čo znamená, že v lete by mohol štadión Mestalla opustiť.

Real Madrid Čítajte viac Slováci si proti slávnemu Realu Madrid nekopli. Favoritovi stačil na Malorke jeden gól

Denník AS pripomína, že odchovanec bratislavského Slovana je len jedným z viacerých brankárov, ktorých má vedenie „Los Che“ vyhliadnutých.

Greif sa v aktuálnej sezóne zviditeľnil spoľahlivými výkonmi zakaždým, keď dostal šancu. V La Lige 2023/2024 nastúpil doteraz iba na jeden duel, už spomínaný proti Valencii (0:0, pozn.).

Oveľa viac priestoru mu mexický kormidelník Javier Aguirre doprial v domácom pohári Copa del Rey, v ktorom nastúpil na sedem duelov a pomohol Mallorce prebojovať sa až do finále.

Dominik Greif Čítajte viac Slovák si uchmatol slávu pre seba, prstom ukazovali na neho. Španieli ospevujú Greifa, nikoho neocenili lepšie

Dvadsaťsedemročný Bratislavčan posilnil Mallorcu ešte v lete v roku 2021, jeho prvé dve sezóny v Španielsku však boli poznačené zdravotnými problémami s členkom, zubami a chrbtom a dlhým obdobím rehabilitácie a pokusov o návrat späť na trávnik.

V aktuálnej edícii je však zdravý a plní pozíciu ligovej dvojky za srbským brankárom Predragom Rajkovičom. Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentície má platnú zmluvu v Mallorce do leta 2027.

Klubu z Baleár, ktorého dres si oblieka aj ďalší slovenský futbalista Martin Valjent, patrí šesť kôl pred koncom ročníka 16. miesto, Valencia aktuálne figuruje na 8. priečke, pričom má reálnu šancu, že si vybojuje účasť v jednej z pohárových európskych súťaži v edícii 2024/2025.

Manželka brankára Realu Madrid Anastasia Luninová Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Študentská láska prerástla do šťastného...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #FC Valencia #Dominik Greif #RCD Mallorca