Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Keď si lepší a aj tak nehráš. Mihalíka znechutila futbalová politika, bývalý reprezentant končí ako 29-ročný

Jaroslav Mihalík kedysi patril k veľkým nádejam slovenského futbalu. Kým jeho rovesníci Milan Škriniar či Stanislav Lobotka to dotiahli do veľkoklubov, bývalý mládežnícky i seniorský reprezentant skončil s futbalom už vo veku 29 rokov.

07.05.2024 11:28 , aktualizované: 15:30
Jaroslav Mihalík Foto:
Jaroslav Mihalík.
debata (2)

Rozbehnuté to mal dobre. Zohral významnú úlohu pri postupe mladých Slovákov na európsky šampionát 2017 do 21 rokov. V kvalifikácii dal tri góly a pripísal si aj šesť asistencií.

Krídelníka si všimla Slavia Praha, ktorá ho vykúpila zo Žiliny za 650 000 eur. Tam však dlho nevydržal a pražský klub ho poslal na hosťovanie do poľskej Cracovie.

Rodák zo Spišskej Novej Vsi však nikde dlho nevydržal, často vysedával na lavičke.

Po Legii Gdaňsk, Sigme Olomouc či izraelskom klube Maccabi Petah Tikva sa vrátil na Slovensko. Ani v Pohroní či Skalici dlho nepobudol, naposledy hral za českú Karvinú.

Ako podotkol, vzťahy s trénermi neboli ideálne. "Keď som niekam prestupoval, každý tréner hovoril: poď k nám, chcem ťa. Napokon to dopadlo tak, že som vysedával na lavičke.

Zažil som veľa trénerov, vyhýbali sa konfrontácii. Veľakrát som išiel za trénerom a nevedel, alebo sa bál povedať príčinu," opisoval v podcaste No a čo?

Pripojil aj historku zo Slavie. "Cítil som krivdu zo strany trénera. V prvom zápase pod jeho vedením som dal gól aj asistenciu. Na druhý deň mi povedal, že som sa raz nevrátil.

Dušan Gabáni Čítajte viac Dušan Gabáni je v kritickom stave. Moderátora po kolapse na kurte zachránila duchaprítomnosť správcu

Myslel som si, že vyskočím z kože. Ďalší zápas som nehral. V nasledujúcom ma trikrát poslal rozcvičovať sa, no nepostavil ma. Tým ma dožral.

Keď mi tretíkrát povedal, že sa mám ísť rozcvičiť, zobral som dres, hodil som ho na lavičku, sadol som si a proste som nešiel,“ zaspomínal Mihalík v spomenutom podcaste.

Naposledy hral v máji 2023, ďalší zápas už zrejme nepridá. Po kariére pribral 27 kilogramov, no 17 sa mu už podarilo zhodiť.

Pri ukončení kariéry bral do úvahy narodenie dcéry, no ako najväčší problém opísal stratu motivácie. Hovorí aj o futbalovej politike.

Gerson Rodrigues Čítajte viac Predčasný koniec na Tehelnom poli? Gerson sa mal po ďalšom prešľape rozlúčiť so spoluhráčmi

"Je to jeden z dôvodov, pre ktorý končím. Politika vo futbale mi zobrala chuť. Bolo tam veľa tlakov zo strany manažérov.

Veľakrát platili trénerom, aby stavali ich chalanov. To ma riadne znechutilo. Keď vidíš, že si lepší a aj tak nehráš," opísal skúsenosti z klubového zákulisia.

Mihalík, ktorý za slovenskú reprezentáciu naskočil do ôsmich zápasov, je momentálne na materskej dovolenke a chce tráviť viac času s rodinou.

„Futbalom som niečo zarobil, nie som pritlačený k stene. Zatiaľ som nepremýšľal, ako ďalej.“

Koniec kariéry by vraj prehodnotil v prípade lukratívnej ponuky. „Museli by to byť fakt dobré peniaze, aby som sa vedel opäť motivovať. Aspoň tých 5 000 mesačne,“ uviedol v podcaste.

Jedenástka hviezd, ktoré na Euro 2024 neuvidíme Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Európsky šampionát 2024 je za dverami, mnoho...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #koniec kariéry #Politika #agenti #Jaroslav Mihalík