Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan pracuje na posilách. Enklávu tridsiatnikov by mohol rozšíriť slovenský reprezentant v nemilosti

Slovan Bratislava v predstihu obhájil ligový titul a keďže do finále Slovnaft Cupu sa neprebojoval, vedeniu nič nebráni pracovať na posilách pred začiatkom novej sezóny.

18.04.2024 10:06
Róbert Mak Foto:
Slováci pre zápasom EURO 2020 proti Švédsku, Róbert Mak druhý zľava v dolnom rade.
debata (1)

Belasí by radi opäť účinkovali v základnej skupine jednej z troch európskych pohárových súťaží.

Naposledy to bola Európska konferenčná liga, no generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík sa netají tým, že by sa radi posunuli o úroveň vyššie.

Európska liga či prestížna Liga majstrov by bola krokom ďalej z finančného i športového hľadiska, no na to budú potrební kvalitní hráči.

Ako zaznelo v podcaste PRESSko, ohľadom príchodu nových hráčov na Tehelné pole sa spomína meno Róbert Mak.

„Počul som, že sa špekuluje o Makovom príchode. Pokiaľ viem, mohlo by to byť reálne. Končí sa mu zmluva, takže by bol k dispozícii zadarmo,“ povedal v podcaste športový redaktor Denníka N Michal Šášky.

Róbert Mak Francesco Calzona Čítajte viac Mak kritizuje Calzonu: Keď ma potreboval, bol som mu dobrý. Teraz mi pichol dýku do chrbta

Komentátor TV Markíza Marek Arpáš poznamenal, že by išlo o „ďalšieho hráča, ktorý rozšíri enklávu tridsiatnikov“. Podľa neho ale príchod Maka dáva zmysel.

„Nemá zlú výkonnosť, je odchovanec Slovana a rodák z Bratislavy. To jednoducho dáva zmysel, možno aj priláka fanúšikov.“

Hráči ako Kankava, Kašia, Kucka, Weiss alebo Mak za mňa môžu nastupovať za Slovan, s nimi však musia hrávať traja-štyria hráči, ktorí pri nich môžu rásť.

Potom môžu zaujať ich pozíciu, prípadne priniesť peniaze do klubu," vysvetlil svoj pohľad na vec Arpáš.

ŠK slovan bratislava Čítajte viac Došlo na slová manželky? Zbohom, ďakujem za všetko, rozlúčila sa so Slovanom jedna z opôr

Skúsený reprezentant Mak počas kariéry hrával za 1.FC Norimberg, Zenit Petrohrad či Ferencváros Budapešť.

Momentálne nastupuje za Sydney FC, kde počas aktuálnej sezóny zaknihoval šesť gólov v 22 zápasoch. Zmluva s austrálskym celkom mu vyprší v lete tohto roka.

Po marcových zápasoch sa verejne posťažoval na kormidelníka slovenskej reprezentácie Francesca Calzonu.

Makovi sa nepáčil Talianov spôsob komunikácie a taktiež minimálne vyťaženie. V dueloch proti Rakúsku a Nórsku odohral dovedna sedem minút. je otázne, či si verejnou kritikou Calzonu nezavrel dvere na európsky šampionát v Nemecku.

Majstrovské oslavy Slovana na Tehelnom poli Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Pozrite si, ako to vyzeralo na Tehelnom poli...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík #Róbert Mak #Vladimír Weiss #posila #Francesco Calzona #Niké liga