Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hlúpa blondína, už skonči, prečítala si Shiffrinová. Príde o poslednú nádej?

Po štvrtkovom vypadnutí v slalomovej časti olympijskej alpskej kombinácie priznala, že kritika na jej osobu je zaslúžená.

19.02.2022 09:44
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová.
debata (20)

Ďalšie nevydarené preteky znamenali, že Mikaela Shiffrinová individuálnu medailu v Pekingu nezíska. Teraz hrozí, že aj jej posledná nádej na cenný kov zo ZOH 2022 – v tímovej súťaži – zhasne.

Sobotňajšiu záverečnú súťaž zjazdárskeho programu pre nepriazeň počasia preložili na nedeľu, no jej osud je otázny aj v náhradnom termíne.

Čína ZOH2022 Lyžovanie tímy začiatok odklad vietor Čítajte viac Brány ležali, sneh sa víril. Možno pôjdeme len my, usmieval sa Žampa

Americké družstvo má v prvom kole nastúpiť proti Slovensku.

„Mikaela bola napísaná až tretia, ale podľa mňa by išla, lebo nemá medailu. No ťažko povedať, či by sme išli proti nim, keď sa niektorá krajina odhlási,“ povedal Adam Žampa pre TASR. V pretekoch mal nastúpiť spolu s bratom Andreasom, Petrou Hromcovou a Rebekou Jančovou.

Podľa jeho slov väčšina tímov plánuje odísť z dejiska Hier dnes večer alebo v nedeľu.

"Zajtra má byť ešte horšie počasie, bude fúkať. Sám som zvedavý ako to bude. Ako som sa rozprával s rôznymi tímami, tak 80 až 90 percent malo letieť domov už dnes večer či zajtra.

Takže si všetci budú musieť prebookovať letenky, čo vôbec nie je ľahké, keďže sa posiela aj kopec materiálu. Možno si niektoré tímy povedia, že nebudú štartovať," doplnil Žampa.

Petra Vlhová, Peking 2022 Čítajte aj Koľko dostane Vlhová za zlato? Dvakrát menej ako Ledecká

Shiffrinová sa pred plánovaným sobotňajším štartom, ktorý zmarilo počasie, nevzdávala. „Nemám potuchy, prečo si to stále robím. Som taký idiot,“ vravela a avizovala tréning na paralelný obrovský slalom.

"Práve teraz cítim, že moje vystúpenie tu je jeden veľký vtip. Veď koľkokrát za kariéru som doteraz vypadla?

To, čo tu predvádzam, je sklamaním pre mňa, trénerov, každého, kto tvrdo pracuje, aby som uspela," neskrývala sklamanie Shiffrinová.

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády

Nepredpokladá však, že ju to poznačí vo zvyšnom priebehu sezóny, pretože v nej už podľa vlastných slov nezostala žiadna emočná energia.

"Bude sa na mňa valiť halda humusu. Ľudia budú hovoriť, ako som zlyhala v týchto najdôležitejších týždňoch. Je to zvláštne, ale vôbec sa toho neobávam.

V tejto chvíli už aj tak nemám emocionálnu energiu na nič," povedala podľa agentúry DPA víťazka 73 pretekov Svetového pohára a dvojnásobná olympijská šampiónka.

Schladming SP Slalom Ženy 2. kolo Čítajte aj Je to vtip? Shiffrinovú zradili inštinkty, prehrala minisúboj s Vlhovou

Urážky, ktoré jej prišli na sociálnych sieťach, zverejnila. „Hlúpa blondínka. Tvoj čas sa naplnil, skonči. Si hanbou.“ To je len časť reakcií, ktorým čelila.

Po olympiáde ju budú čakať boje v SP, pred obhajkyňou veľkého glóbusu Slovenkou Petrou Vlhovou má náskok 17 bodov.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #Mikaela Shiffrinová