Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci sú sebavedomí. Ešte sme neskončili, chceme medailu

Eufória po postupe do boja o medaily trvala len niekoľko hodín, viac času na ňu nebolo. Misia v Pekingu totiž nie je zďaleka hotová.

17.02.2022 19:03
Čína Peking ZOH2022 hokej štvrťfinále USA... Foto: ,
Slovenskí hokejisti pred zápasom s Američanmi.
debata (2)

Slovenskí hokejisti sa druhýkrát v histórii prebojovali medzi najlepšiu štvoricu na olympijských hrách, no veria, že tentokrát to bude aj s medailovým cvengom.

Pred dvanástimi rokmi to nevyšlo tímu okolo kapitána Zdena Cháru, Miroslava Šatana, Mariánov Hossu a Gáboríka, či Pavla Demitru.

Po štvrťfinálovom víťazstve nad Švédskom (4:3) prišla prehra s Kanadou (2:3) a posledná tretina s Fínskom, ktorá stále máta slovenských fanúšikov. V nej Suomi otočili nepriaznivý stav z 1:3 na 5:3.

Súčasný káder pod vedením kapitána Mareka Hrivíka nepatril na turnaji, ktorý sa hrá opäť bez hviezd z NHL, medzi favoritov.

Fínsko Hokej MS13 Fínsko Slovensko sasu hovi Čítajte viac Súboj proti Slovákom? Sme favoritmi, ale v tomto je naša slabina

V úvodných dvoch zápasoch prehral, no postupne našiel svoju tvár, do bodky plnil herný systém a po výhre v dramatickom štvrťfinále nad USA (3:2 pp a sn) sa mu naskytla životná šanca.

„Včera to bola obrovská eufória, všetci nám písali, tešili sme sa s rodinami a so známymi. Takže to bolo krásne,“ opísal hodiny po výhre útočník Michal Krištof.

"No dnes po tréningu sme si zase povedali, že ešte nie sme na konci.

Treba sa skoncentrovať na ďalšie dva zápasy, určite budú ešte ťažšie ako predošlé. Tešili sme sa včera, ale dnes sa už musíme sústrediť na náš cieľ," zdôraznil.

hokejový turnaj Dávame do pozornosti Peking 2022: Všetko o hokejovom turnaji na ZOH

Bolo to cítiť aj na štvrtkovom tréningu, trval len niečo vyše polhodinu a tréneri museli hráčom aj trochu dohovoriť.

„Ani nie, že by nás dávali ‚do laty‘, ale hovorili nám, aby sme sa neuspokojili, že to trochu vyzeralo, že už sme spokojní s tým, kde sme,“ povedal Krištof.

Zverencov trénera Craiga Ramsayho čaká v semifinále opäť Fínsko. V úvodnom zápase na turnaji s ním prehrali vysoko 2:6.

Podľa hráčov však bude „odveta“ už o niečom inom, keďže po komplikovanej príprave ovplyvnenej pozitívnymi testami na koronavírus sa mužstvo už dalo dokopy.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Do pekla, čo to so Slafkovským robia? Fínsky novinár nerozumie jeho klubu

"Od začiatku, keď sme mali zraz v Bratislave, tak sme sa príliš nevídali, boli sme v bubline. Neboli sme všetci spolu na tréningoch a to isté bolo, keď sme prišli sem.

Časom sa však ten tím ustálil a to je teraz vidno. Sme súdržní, pokope a stáva sa z nás jedna rodina," povedal Peter Zuzin.

Video vzniklo v spolupráci s Mall.tv

Kľúčom k postupu do boja o medaily sú tímové výkony slovenskej družiny. Všetci hráči spoločne bojujú a na ľade i mimo neho si pomáhajú.

"Ja som to zažil minulý rok, že keď je dobrý kolektív a tím ide za jedným cieľom, tak vtedy sa dá spraviť aj nemožné.

Peking 2022 Patrik Rybár Čítajte viac Hokejisti trénovali pred Fínmi. Trénerom sa nepáčil ich vlažný prístup

Myslím si, že to sa nám teraz podarilo," dodal Zuzin, ktorý vlani získal majstrovský titul v Tipos extralige so Zvolenom.

Aj útočník Kristián Pospíšil sa vlani tešil z majstrovského titulu. S Lukkom Rauma triumfoval vo fínskej lige, no s úspechom na olympiáde sa to podľa neho nedá porovnať.

„Teraz hrám za Slovensko. Nie každý sa dostane na olympiádu a nie to ešte medzi najlepšiu štvoricu. Je to niečo úžasné. Keď sme postúpili mal som na celom tele zimomriavky,“ vyznal sa.

Dvadsaťpäťročný krídelník si však taktiež užíval eufóriu z postupu len pár hodín. Predsa len, prišiel sem pre niečo viac: „Ešte nie sme na konci. Ideme si po medailu.“

Slováci sa pripravujú na Fínov Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Marek Hrivík počas tréningu pred semifinálovým...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ZOH 2022 #Peking 2022 #hokejový turnaj v Pekingu