Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudáček: S vysokoškolákmi sme predsa nemohli prehrať

Aj keď to boli pre väčšinu z nich najdôležitejšie momenty v doterajších kariérach, slovenských hokejistov neopustil humor ani pred rozhodujúcimi nájazdmi vo štvrťfinále s USA.

16.02.2022 09:58
Libor Hudáček Foto:
Libor Hudáček.
debata (8)

Dodávali si ním odvahu a sebadôveru a nakoniec sa tešili z prekvapivého triumfu nad jedným z favoritov celého olympijského turnaja.

Slováci vyrovnali v poslednej minúte pri power play a prežili aj desaťminútové predĺženie 3 na 3, v ktorom Američania trafili žŕdku.

Slovensko, USA Čítajte viac Olympijský sen! Slováci vyradili Američanov, opäť sa vzoprú Fínom

O postupujúcom tak museli rozhodnúť až nájazdy. "Všetci sme boli pozitívni a verili sme si. Ja sám som zavtipkoval, že proti vysokoškolákom predsa nemôžeme prehrať.

Som rád, že sa tie moje slová potvrdili a zvíťazili sme," povedal pre TASR center druhého útoku Libor Hudáček.

Svojimi slovami nechcel znevažovať kvalitu súpera, ktorý má v tíme až 14 hráčov z univerzitnej NCAA. Práve naopak, dodať svojim spoluhráčom optimizmus do rozhodujúcich momentov štvrťfinálové­ho duelu:

hokejový turnaj Dávame do pozornosti Peking 2022: Všetko o hokejovom turnaji na ZOH

„Podľa mňa to je, teda vlastne už bolo, najlepšie mužstvo na turnaji. Som rád, že sme sa im vyrovnali a stupňovali sme tlak. Nakoniec sa nám to podarilo a v nájazdoch nám to vyhrali Cehlo s Paťom.“

Myslel tým hrdinov rozstrelu, brankár Patrik Rybár pochytal všetkých päť nájazdov a útočník Peter Cehlárik ako jediný skóroval.

Slovensko, USA Čítajte viac Výbuch sopky na americký úkor. Česi pripomenuli Slovákom zlaté Nagano

"Super zápas, bolo to strašne rýchle, lietali sme hore dole a som rád, že sme sa na nich takto pekne pripravili a dokázali sme s nimi hrať.

Keď ide človek bojovať o medaily, je to len párkrát za život. Všetci si to užívame a dúfam, že aj diváci doma," povedal Hudáček, ktorý už má na konte cenný kov z veľkého turnaja.

Na MS 2012 v Helsinkách sa tešil zo striebra: „Nedá sa to porovnávať, toto je olympiáda.“

Slovenská radosť vs. americký smútok Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Smútok hokejistov USA po prehre so Slovenskom.
8 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #ZOH 2022 #Libor Hudáček #Peter Cehlárik #Peking 2022