Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zakliate Hry preňho mohli mať zlatú bodku. Hviezdny Nór však zablúdil

Nórsky reprezentant v severskej kombinácií Jarl Magnus Riiber bol jedným z najväčších favoritov na zisk zlata v utorkových pretekoch združenárov na ZOH 2022 v Pekingu, školácka chyba ho však pripravila o medailu.

15.02.2022 18:25
Jarl Magnus Riiber Foto: ,
Jarl Magnus Riiber.
debata

Dvadsaťštyriročný rodák z Osla po skoku z veľkého mostíka viedol, no počas behu na lyžiach na 10 km zle odbočil a túto jeho fatálnu chybu využili viacerí súperi. Riiber napokon finišoval až na na 8. mieste.

Štvornásobný svetový šampión a víťaz predchádzajúcich troch sezón Svetového pohára v aktuálnom ročníku vyhral až deväť pretekov SP, no ZOH v Pekingu boli pre neho akoby zakliate.

Po prílete do Číny mal totiž pozitívny test na koronavírus a z izolácie sa dostal niečo viac ako deň pred utorkovým štartom.

Kamila Valijevová Čítajte aj ONLINE: Vysilená Valijevová sa rozplakala. Po krátkom programe vedie

V utorok začal dobre a skok dlhý 142 metrov mu zaistil náskok 44 sekúnd pred zvyškom štartového poľa.

V bežeckej časti už mal pred prenasledovateľmi náskok aj viac ako jednu minútu, no potom prišla spomenutá fatálna chyba.

Priamo na štadióne zvolil zlú stopu, keď namiesto odbočky do ďalšieho okruhu zamieril do cieľa. A to ho stálo cenný čas a napokon aj medailu. Video nájdete tu.

„Taká hlúpa chyba. Nie je žiadna zábava celému svetu ukázať, že som ňou premrhal šancu na zlato,“ povedal v cieli smutný Riiber.

Michal Šíma Čítajte aj Rus v závere zlyhal a zlato pripadlo Nórom. Slovákov stiahli z trate

Ten iba v pondelok mohol po 11 dňoch opustiť karanténu po opakovanom negatívnom teste na koronavírus. Musel tak vynechať aj súťaž so skokmi na strednom mostíku. V nej triumfoval Nemec Vinzenz Geiger, ktorý v utorok skončil siedmy.

Z najcennejšieho kovu sa napokon tešil iný Nór Jörgen Graabak, striebro získal jeho krajan Jens Luraas Oftebro a bronzu putuje do Japonska zásluhou Akita Watabeho.

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády

„Iba ťažko tomu dokážem uveriť, asi potrebujem čas, aby som si to uvedomil,“ tešil sa v cieli Graabak v rozhovore pre televíziu NRK.

„V závere som videl, že zrazu mám šancu aj na zlato, tak som zavrel oči a dal do toho všetko. Mám pocit, že v severskej kombinácii je teraz možné všetko, na záverečných 400 metroch sa diali veľké veci. Takto vznikajú legendy.“

Účinkovanie združenárov v Pekingu ukončí štvrtková súťaž družstiev.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #severská kombinácia #Jarl Magnus Riiber