Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová vysvetlila predčasný koniec: Nemám silu na nič

Zo štyroch štartov napokon boli len dva. Petra Vlhová v nedeľu oznámila, že nenastúpi na alpskú kombináciu a na ZOH v Pekingu už nebude súťažiť.

13.02.2022 11:32
Petra Vlhová Foto:
Petra Vlhová na ZOH v Pekingu.
debata (67)

Jedným z dôvodov je fakt, že čerstvú olympijskú víťazku v slalome trápi zápal členkovej šľachy . To však nie je hlavná prekážka.

"Do zisku olympijského zlata som dala všetko. Uplynulé dni ma preto veľmi vyčerpali. Nemám silu na nič, cítim sa akoby prázdna.

Mám pred sebou ešte veľa pretekov v tomto ročníku, mám šancu vyhrať veľký glóbus. Dala som si to dokopy a pred štartom v kombinácii som uprednostnila boj o veľkú guľu," vysvetľovala Vlhová do kamery RTVS.

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády

V utorkovom zjazde neplánovala štartovať, ale vo štvrtkovej kombinácii áno. Za normálnych okolností by patrila medzi top favoritky na cenné kovy.

„Cítim, že na kombináciu by som nebola stopercentne pripravená. Potom môže vzniknúť riziko zranenia či iné veci. Takto som sa rozhodla, rozhodol sa tak aj môj tréner. Zvyšok tímu ma vo voľbe podporil. Dúfam, že to všetci pochopíte, pretože chcem bojovať o veľký glóbus,“ odkázala Vlhová fanúšikom.

Petra Vlhová Čítajte viac Vlhová už v Pekingu nebude súťažiť. Toto je dôvod

Liptáčka stráca v priebežnom poradí Svetového pohára, ktorý pokračuje po olympiáde, na vedúcu Američanku Mikaelu Shifrinovú len 17 bodov.

„Chcem ísť domov, oddýchnuť si, zresetovať. A potom urobiť maximum pre to, aby som bola pripravená na 120 percent na boj o veľký glóbus,“ načrtla Vlhová najbližšie plány.

ZOH 2022: zlaté druhé kolo Petry Vlhovej Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Zlatý úsmev Petry Vlhovej.
67 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #ZOH 2022 #Peking 2022