Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slováci ešte len budú nebezpeční, znie z USA. Čo musia zlepšiť?

Slovenskí hokejisti sú po dvoch zápasoch na olympijskom turnaji v Pekingu bez bodu. V nedeľu o 5.10 SEČ môžu túto bilanciu vylepšiť v súboji s Lotyšskom, no musia pridať vo všetkých činnostiach.

12.02.2022 13:35
Čína ZOH2022 Peking Hokej C Švédsko SR jurčo Foto: ,
Tomáš Jurčo v zápase proti Švédsku.
debata (11)

Sobotňajší predzápasový tréning už absolvoval aj Marek Ďaloga, ktorých chýbal v zostave proti Fínom a Švédom, ale do hry zrejme nezasiahne ani v poslednom zápase C-skupiny.

Slováci bojovali proti švédskemu favoritovi Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Hokejisti SR pred zápasom so Švédskom.

Na tréningu si skúsený obranca nedával náročné cviky, skúšal len zaťažovať nohu. Ďaloga si privodil svalové zranenie pred prvý zápasom s Fínskom (2:6).

„Cítil som sa dobre, ale neviem, či mám s tým hrať. Zajtra nebudem hrať určite. Bol som na ľade, ale naozaj neviem. Len som sa vozil, aby som vedel, v akom je to stave. Chcel som vydržať celý tréning. Mal som tri dni pokoj. Uvidíme, ako to bude vyzerať zajtra,“ povedal po tréningu.

Ďaloga sledoval z tribúny aj zápas proti Švédsku, v ktorom Slováci podľahli 1:4. Ich výkon bol však lepší ako proti „Suomi“ a Ďaloga verí, že ho jeho spoluhráči vygradujú:

„Zajtra je nový deň a nový zápas a verím, že uspejeme. Musíme niečo zmeniť, aj sme si niečo povedali.“

hokejový turnaj Dávame do pozornosti Peking 2022: Všetko o hokejovom turnaji na ZOH

Na tréningu bol aj útočník Marko Daňo, ktorý nemohol zasiahnuť do hry proti Švédom, pretože si odpykával trest za faul v predchádzajúcom zápase: "Nepredstavoval som si takýto vstup do turnaja, stalo sa mi to po prvý raz v kariére.

Ospravedlnil som sa chalanom aj trénerom za to, čo sa stalo. Mali sme dobrý tréning a uvidíme, ako sa tréneri rozhodnú, že či nastúpim, alebo budem opäť na tribúne. Budem rešpektovať každé rozhodnutie."

Do zápasu s Lotyšskom pripraví realizačný tím nejaké zmeny, mali by sa týkať aj zloženia špeciálnych tímov na presilové hry.

Beijing Olympics Ice Hockey čína nemecko Čítajte viac Z Pjongčangu majú striebro. Nemci boli blízko k blamáži

"Niečo sme si medzi sebou povedali. Trénovali sme už s nejakými zmenami v presilovkách, tie nám najviac robili starosti.

Pevne verím, že sa dáme dokopy a že začneme od nuly budovať to, čo potrebujeme, aby sme sa dostali k víťazstvám. Potrebujeme sa odraziť a je lepšie skončiť v skupine s tromi body ako s nulou," uviedol obranca Martin Gernát.

Slováci sa s Lotyšskom stretli celkovo 31-krát. V 19 zápasoch zvíťazili, v troch sa zrodila remíza a v 9 zápasoch sa z triumfu tešili Lotyši. Vlani v novembri na Švajčiarskom pohári triumfovali zverenci Craiga Ramsayho 6:2.

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády

Rybár jednotkou?

Hru Slovákov proti Tre kronor zhodnotil aj rešpektovaný portál Hockey Writers .

Podľa Američanov Ramsayho výber konečne našiel brankársku jednotku. Branislav Konrád dostal od Fínov šesť gólov, Matej Tomek od Švédov tri už v prvej tretine.

K slovu sa tak dostal Patrik Rybár. Za dve tretiny odchytal 38:55 min, keďže v závere sa Slováci neúspešne pokúsili o hru bez brankára. Chytil všetkých 16 striel, ktoré na neho tri korunky vyslali.

„Na turnaji som odchytal dve tretiny, cítim sa v poriadku. Som stále pripravený naskočiť do zápasu,“ vravel Rybár pre portál olympic.sk .

Hockey Writers pripomína, že Slováci sa počas zápasu so Švédskom zlepšovali.

„Ešte len budú nebezpeční. Zohrávajú sa, v baráži o štvrťfinále to bude nepríjemný súper pre každého. Musia zlepšiť presilovky a viac si vážiť puk. Majú odhodlanie, fyzickosť i kvalitu, aby Lotyšov zdolali,“ píšu špecializovaný portál.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #ZOH 2022 #Peking 2022