Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová vynechá super G. Tu sú jej dva dôvody

V stredu prežila jeden z najkrajších dní kariéry. Na olympijských hrách v Pekingu triumfovala v slalome a na krk jej zavesili vytúženú zlatú medailu.

10.02.2022 07:28 , aktualizované: 10:48
Petra Vlhová Foto:
Petra Vlhová.
debata (39)

O ďalší cenný kov mala Petra Vlhová zabojovať už v piatok. No na štart super G sa čerstvá olympijská šampiónka napokon nepostaví.

Podľa RTVS sú dôvody jasné: Slovenku pobolieva noha a cíti sa unavená. „Petra si chce oddýchnuť a pripraviť sa na preteky v kombinácii,“ potvrdil pre TASR člen jej tímu Boris Vlha.

vlhová Dávame do pozornosti Peking 2022: Všetko o Petre Vlhovej na ZOH

Znamená to, že najbližšie sa zverenka Maura Piniho predvedie na čínskom snehu 17. februára v alpskej kombinácii.

V nej bude patriť znovu k najväčším favoritkám na zisk medaily.

ZOH 2022: zlaté druhé kolo Petry Vlhovej Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Zlatý úsmev Petry Vlhovej.

Vlhová si potrebuje trochu oddýchnuť po náročnej strede, ktorá bola pre ňu mimoriadne vyčerpávajúca po fyzickej i psychickej stránke.

Po nevydarenom prvom kole dala držiteľka veľkého glóbusu pre najlepšiu lyžiarku sveta všetky sily do druhého a vďaka nemu pokorila všetky súperky.

Preteky aj bez Goggiovej, no so Shiffrinovou

V piatkovom superobrovskom slalome nebude podľa informácie Talianskej lyžiarskej federácie štartovať ani Sofia Goggiová, ktorá sa stále úplne nezotavila zo zranenia kolena z januárových pretekov SP v Cortine d' Ampezzo.

V utorok by sa talianska hviezda mala pokúsiť o obhajobu zlatej medaily v zjazde.

Na rozdiel od spomínanej dvojice sa Mikaela Shiffrinová v super G predstaví. Pre 26-ročnú Američanku to bude šanca napraviť si chuť z nevydarených vystúpení v obrovskom slalome a slalome, keďže ani jedny z týchto pretekov na ZOH 2022 nedokončila.

Mikaela Shiffrinová Čítajte aj Shiffrinová si poplakala. Toľko roboty pre päť bránok v obráku i slalome

Shiffrinová vo štvrtok trénovala super G a podľa trénera ženského zjazdárskeho tímu USA Paula Kristofica to bolo v poriadku. Americká univerzálka je majsterka sveta v super G z Aare 2019.

„Mikaela sa nemôže zapodievať tým, čo bolo, ale sústrediť sa na to, čo príde. A najlepší spôsob, ako to urobiť, je dopriať si ďalšiu súťaž. Má na olympiáde pred sebou ešte zopár vystúpení a to je pre ňu len dobré,“ komentoval Kristofic.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #ZOH 2022 #super G #alpské lyžovanie #Peking 2022