Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Tri zázraky

Na vrchol sa dostanete len postupne. Malými krokmi. Petra Vlhová však spravila skok. Zlatý. Matematicky sa dá vyjadriť nasledovne - ôsme najrýchlejšie prvé kolo + najlepšie druhé kolo = olympijské zlato. Inak povedané - malý zázrak.

09.02.2022 09:38
Petra Vlhová Foto:
Petra Vlhová na trati druhého kola slalomu.
debata (1)

Ak chcete vyhrať slalom, potrebujete dve dobré jazdy. Túto vetu Liptáčka zopakovala počas kariéry mnohokrát. Roky trvalo, kým sa naučila premietnuť ju z hlavy do nôh. Sprevádzali ich bolestivé i uplakané dni.

Teória je jedna vec, prax druhá. Vlhová v Pekingu predviedla dve nevydarené jazdy v obráku. Podobne vyzerala aj prvá v slalome. Nakoniec však má zlato. Nebolo treba dve dobré jazdy. Stačila jedna vynikajúca.

Petra Vlhová Čítajte viac Slovensko má zlato, Vlhová vyhrala slalom. Ďakujem, že ste mi verili

Na olympiáde sa môže stať hocičo. Napríklad, že najlepšia lyžiarka tejto dekády Mikaela Shiffrinová vypadne dva razy po 5–6 bránkach. Bude to znieť trúfalo, ale vyhrať najnáročnejšie preteky sveta aj napriek tomu, že vám prvá jazda nevyšla? Ťažko to nazvať inak ako zázrakom

V 26 rokoch Vlhová dosiahla lyžiarsku nesmrteľnosť. Vyhrala všetko, čo sa dalo.

Je čerstvou olympijskou víťazkou, majsterkou sveta, má veľký krištáľový glóbus, tri malé a ďalších päť medailí zo svetových šampionátov. Aby toho nebolo málo, 25-krát ovládla preteky Svetového pohára a načala už piatu desiatku pódiových umiestnení v elitnom seriáli.

Pri podmienkach, v akých rozvíjala svoje schopnosti, sa znova natíska slovo zázrak. Vlhová totiž nie je produktom skvelej slovenskej športovej liahne. Nebyť driny rodičov i brata a ústretovosti bánk pri poskytovaní úverov, zrejme by o nej svet nemal ani páru.

Petra Vlhová Čítajte viac Gratulanti pribúdajú. Prezidentka je na Vlhovú hrdá, Zuzulová je dojatá

Brávo, šampiónka! Opäť si zo Slovenska spravila pyšnú krajinu. Po takých úspechoch je pod Tatrami vždy veľa entuziazmu, lebo sa začne šport a výchova talentov brať vážnejšie.

Bol by zázrak, keby sa to po Vlhovej zlate naozaj stalo.

ZOH 2022: zlaté druhé kolo Petry Vlhovej Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Zlatý úsmev Petry Vlhovej.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie #Peking 2022