Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci v generálke podľahli Nemcom. Cehlárik sa pripojil k tímu

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali v pondelkovom prípravnom stretnutí v Pekingu s Nemeckom 3:5. Góly SR strelili Michal Čajkovský, Peter Zuzin a Marko Daňo.

07.02.2022 15:22 , aktualizované: 16:11
Čína Peking ZOH2022 hokej príprava Slovensko... Foto: ,
Tréner brankárov Ján Lašák v úlohe rozhodcu počas prípravného zápasu Slovensko - Nemecko.
debata (6)

Išlo o neoficiálny duel, modelovaný zápas na tréningovej ploche Národného štadióna sa hral na 2×20 minút, plus ďalších päť minút vo formáte 3 na 3. V pozícii rozhodcov boli asistenti hlavných trénerov, zo slovenskej strany súboj viedol Ján Lašák.

Oba tímy sa dohodli na spojení svojich tréningov, aby si pred začiatkom olympijského turnaja vyskúšali aj priamo v ostrejšom tempe niektoré herné situácie. Slováci vyhrávali v prvom polčase 2:1 i 3:2, Nemci však dokázali skóre otočiť.

konrád Čítajte aj Olympijský hokej národ nadchol. Neraz aj zabolel

Na modelovaný zápas nenastúpili Branislav Konrád, Mislav Rosandič, Peter Čerešňák, Miloš Roman a Michal Krištof. Podľa pravidiel mohli na duel vykorčuľovať len hokejisti, ktorí sú viac ako 72 hodín v Číne.

Hráči, ktorí v predošlých štrnástich dňoch prekonali COVID-19 a sú menej ako tri dni v Číne, mali výnimku a mohli hrať.

Počas zápasu prišla do šatne slovenského tímu aj informácia, že príletový test Petra Cehlárika bol negatívny a od utorka sa môže aj na tréningoch pripojiť k mužstvu.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho vstúpia do olympijského turnaja v Pekingu štvrtkovým súbojom s Fínskom (9.40 SEČ), v C-skupine sa stretnú ešte so Švédskom (v piatok 11. februára o 9.40 h) a Lotyšskom (v nedeľu 13. februára o 5.10 h).

Marko Antilla Čítajte aj Porušujete ľudské práva. Súper Slovákov sa hnevá na Číňanov

Prípravný modelovaný zápas v Pekingu:

SLOVENSKO – Nemecko 3:5 (3:4)
Góly SR: Čajkovský, Zuzin, Daňo
Zostava SR: Rybár (Tomek) – Čajkovský, Ďaloga, Marinčin, Nemec, Gernát, Kňažko – Jurčo, Hrivík, Takáč – Kelemen, L. Hudáček, Pospíšil – Slafkovský, Zuzin, Regenda – Daňo, Holešinský

Marko Daňo, autor tretieho gólu SR: „Stretnutie splnilo účel. Viacerí sme dlhšie nehrali, niektorí z nás neboli pred príchodom do Pekingu aj niekoľko dní na ľade. Prvýkrát sme nastúpili takto pokope, vyskúšali si presilovky i oslabenia. Tréneri – rozhodcovia zápas zvládli.“

Šimon Nemec, obranca SR: "Bola to dobrá príležitosť na vyskúšanie si rôznych herných vecí pred začiatkom turnaja. Ukázali sa nám veci, ktoré potrebujeme zlepšiť.

Mali sme podľa mňa ešte bordel v obrannom pásme, do začiatku turnaja je ešte priestor na zlepšenie. V tréningovom zápase bez riadnych rozhodcov je normálne, že nedochádza k tvrdým súbojom."

Ján Lašák, asistent trénera SR po premiére v pozícii rozhodcu: "Vyšlo to na mňa, že budem rozhodovať. Špeciálne situácie nám prinášajú špeciálne a nezvyčajné veci.

Hodil som zo trikrát buly, častejšie ho hádzal nemecký kolega, odpískal som zopár ofsajdov a párkrát som aj poskočil, lebo som sa bál, že ma trafí letiaci puk.

Čiarový rozhodca to má veľmi ťažké, keďže puk ho môže bolestivo trafiť. Nemci mali viackrát napriahnuté k nahodeniu, ale zbadali ma a podržali puk, aby ma netrafili."
(zdroj: olympic.sk)

hokejový turnaj Dávame do pozornosti Peking 2022: Všetko o hokejovom turnaji na ZOH
6 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #hokejový turnaj v Pekingu