Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ONLINE: Česi prišli o nádej na postup. Nový Zéland oslavuje historické zlato

Boje v Pekingu sa naplno rozbehli. Sledujte s nami, čo sa v dejisku zimných olympijských hier momentálne deje.

06.02.2022 07:13 , aktualizované: 16:37
Curling miešané tímy Foto: ,
Českí curleri Zuzana Paulová a Tomáš Paul.
debata (4)

16.36 Hokejistky USA uspeli aj vo svojom treťom vystúpení na olympijskom turnaji v Pekingu. Obhajkyne titulu deklasovali v nedeľ Švajčiarsko 8:0 a s plným počtom 9 bodov a skóre 18:2 vedú A-skupinu.

Základ triumfu položili Američanky už v prvej tretine, ktorú vyhrali 5:0. Po dva góly strelili Hilary Knightová, Kelly Panneková a Jesse Compherová. Švajčiarky stále čakajú na prvý bod na turnaji, po troch prehrách im patrí v tabuľke posledná piata priečka.

15.12 Austrálska akrobatická lyžiarka Jakara Anthonyová sa stala olympijskou víťazkou v disciplíne moguls.

V nedeľnom finále súťaže na terénnych nerovnostiach triumfovala pred Američankou Jaelin Kaufovou. Bronz zo ZOH 2022 získala Anastasija Smirnovová vo farbách Ruského olympijského výboru (ROC).

15.10 Nemecký sánkar Johannes Ludwig získal v nedeľu na ZOH 2022 v Pekingu zlatú medailu v súťaži jednotlivcov.

Úradujúci víťaz Svetového pohára triumfoval v ľadovom tobogane strediska Jen-čching s náskokom 0,160 s pred Rakúšanom Wolfgangom Kindlom. Bronz vybojoval Talian Dominik Fischnaller, ktorý zaostal o 0,951 s.

Jozef Ninis Čítajte viac Ninis si pohoršil a so Skupekom končia. Ludwig potvrdil rolu favorita

Slovenský reprezentant Jozef Ninis, ktorý štartoval už na piatej olympiáde, sa opäť nevyhol zaváhaniam a klesol zo 16. na konečné 21. miesto.

Na Ludwiga stratil 4,281 s. Jeho olympijským maximom zostala 20. priečka zo ZOH 2014 v Soči. Olympijský debutant Marián Skupek obsadil 26. pozíciu (+5,439). Do záverečnej štvrtej jazdy postúpilo v nedeľu prvých 20 sánkarov.

13.57 Japonský skokan na lyžiach Rjoju Kobajaši získal na ZOH 2022 zlatú medailu v nedeľnej súťaži na strednom mostíku.

V Pekingu triumfoval s náskokom 4,2 bodu pred Rakúšanom Manuelom Fettnerom a dosiahol životný úspech. Bronz putuje do Poľska zásluhou Dawida Kubackého, ktorý zaostal o 9,1 b.

Kobajaši si vytvoril výbornú východiskovú pozíciu už po 1. kole, v ktorom pristál na značke 104,5 a usadil sa na čele o 6,2 b. pred Slovincom Petrom Prevcom. Pre Kobajašiho je to prvá olympijská medaila v kariére.

Japonský skokan na lyžiach Rjoju Kobajaši. Foto: TASR/AP, Matthias Schrader
Rjoju Kobajaši Japonský skokan na lyžiach Rjoju Kobajaši.

12.44 Čínske hokejistky zvíťazili v nedeľnom zápase B-skupiny olympijského turnaja v Pekingu nad Japonkami 2:1 po samostatných nájazdoch. Domáce reprezentantky figurujú v tabuľke na tretej pozícii a manko na svoje súperky, ktoré sú na čele, skresali na dva body.

Na turnaji účinkuje desať družstiev v dvoch skupinách. Zo silnejšej A-skupiny postúpi do štvrťfinále všetkých päť tímov, z „béčka“ pôjdu ďalej prvé tri.

11.27 Švédsky rýchlokorčuliar Nils van der Poel získal na ZOH v Pekingu zlatú medailu v pretekoch na 5000 m. Na ľadovom ovále triumfoval v olympijskom rekorde 6:08,84 min.

S mankom 47 stotín sekundy si striebro vybojoval Holanďan Patrick Roest, na tretej pozícii skončil Nór Hallgeir Engebraaten (+1:04).

Nils van der Poel po zisku olympijského zlata v... Foto: Alexey Filippov / Sputnik / Profimedia
Nils van der Poel Nils van der Poel po zisku olympijského zlata v Pekingu.

11.25 Českí curleri Tomáš Paul a Zuzana Paulová stratili šancu na postup do semifinále olympijského turnaja miešaných dvojíc.

V nedeľu v Pekingu síce najskôr zdolali USA 10:8, ale potom podľahli Kanade 5:7 po extra ende. V tabuľke už nemôžu skončiť na prvých štyroch priečkach zaručujúcich semifinálovú účasť.

9.29 Alexander Boľšunov vo farbách Ruského olympijského výboru (ROC) získal zlatú medailu v nedeľnom skiatlone na 30 km na ZOH v Pekingu.

Úvodnú disciplínu mužského programu bežcov na lyžiach vyhral s dominantným náskokom 1:11 min pred krajanom Denisom Spicovom, bronz patrí Fínovi Iivovi Niskanenovi (+2:00,2).

Slovenský reprezentant Ján Koristek vo svojom olympijskom debute obsadil 45. miesto so stratou 9:28.9 min na víťazného Boľšunova.

Slovenský reprezentant v behu na lyžiach Ján... Foto: TASR, Jaroslav Novák
Ján Koristek Slovenský reprezentant v behu na lyžiach Ján Koristek v cieli skiatlonu.

8.50 Čínsky snoubordista Su I-ming sa stal víťazom nedeľnej kvalifikácie slopestyle na ZOH v Pekingu.

Domáci reprezentant sa dostal na špicu už po prvej jazde, v ktorej mu rozhodcovia udelili známku 86,80. Triumfoval pred Kanaďanom Markom McMorrisom (83,30) a Američanom Seanom Fitzsimonsom (78,76).

7.52 Ruskí krasokorčuliari figurujú pred pondelkovým vyvrcholením na čele tímovej súťaže na ZOH v Pekingu. Po piatich z ôsmich súťaží majú na konte 45 bodov, o tri viac ako druhé USA. Na tretej priečke je priebežne Japonsko s 39 bodmi.

7.13 Tím Austrálie predčasne skončil svoje účinkovanie na olympijskom turnaji v curlingu miešaných tímov. Stalo sa tak po opakovanom pozitívnom teste na koronavírus u členky družstva Tahli Gillovej, informoval v nedeľu Austrálsky olympijský výbor (AOC).

7.01 Novozélan­dská snoubordistka Zoi Sadowská Synnottová získala na ZOH v Pekingu zlatú medailu v disciplíne slopestyle.

V nedeľnom finále dostala najlepšiu známku 92,88 za záverečnú tretiu jazdu a vybojovala pre svoju krajinu historicky prvý kov najcennejšieho lesku zo zimného vydania olympijských hier.

medilová bilancia Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto je najúspešnejší? Pozrite si medailovú bilanciu

Na druhú priečku odsunula Američanku Juliu Marinovú (87,68). Bronz v Genting Snow Parku v Čang-ťia-kchou ukoristila Austrálčanka Tess Coadyová (84,15).

6.37 Zjazd mužov na ZOH v Pekingu sa pôjde v náhradnom termíne. Silný nárazový vietor znemožnil v nedeľu absolvovať úvodnú disciplínu alpského lyžovania podľa plánu a organizátori museli súťaž odložiť na iný deň.

V pondelok stanovili jeho štart na 5.00 SEČ, medzi dve kolá obrovského slalomu žien. Ten sa pôjde v nových časoch – 1. kolo 2.30 a druhé o 7.30 SEČ.

Vietor robil organizátorom veľké problémy. Foto: TASR/AP, Robert F. Bukaty
zjazd Peking Vietor robil organizátorom veľké problémy.

5.27 Českí reprezentanti zostali v hre o postup do semifinále na olympijskom turnaji miešaných tímov v curlingu. V Pekingu v prvom nedeľnom dueli zdolali USA 10:8 a v tabuľke im patrí šiesta priečka.

Česi na prienik medzi elitné kvarteto potrebujú vyhrať zostávajúce dva duely proti obhajcom titulu Kanaďanom i proti Číne a čakať aj na výsledky ďalších stretnutí. Na čele súťaže v National Aquatics Centre sú bez prehry Taliani.

5.05 Ruskí krasokorčuliari figurujú po krátkych programoch na čele tímovej súťaže na ZOH v Pekingu. Post lídra im v Capital Indoor Stadium zabezpečila iba 15-ročná topfavoritka Kamila Valijevová.

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády

Tá jasne dominovala v krátkom programe žien a so známkou 90,18 iba tesne zaostala za vlastným svetovým rekordom (90,45). Do voľných jázd postúpilo iba prvých päť tímov – okrem ROC aj USA, Japonsko, Kanada a Čína.

4.34 Slovenský útočník Peter Cehlárik mal aj štvrtý test s negatívnym výsledkom a v pondelok sa pripojí k hokejovej reprezentácii na ZOH v Pekingu. Aj obranca Mislav Rosandič mal negatívny kontrolný test a po potvrdení negativity tretím testom sa pripojí k tímu.

Kresby pre Petru Vlhovú Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Jedna z detských kresieb, ktorú najmenší...

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Peking 2022 #hokejový turnaj v Pekingu