Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako hokejisti prežívali pozitívny test? Jeden tomu neveril, druhý sa modlil

Kristiána Pospíšila prekvapil pozitívny test po prílete do dejiska ZOH, pretože koronavírus prekonal pred troma týždňami.

05.02.2022 08:56 , aktualizované: 09:40
Kristián Pospíšil Foto: ,
Kristián Pospíšil.
debata (2)

Útočník slovenskej hokejovej reprezentácie si však napokon po kontrolných testoch mohol užívať atmosféru olympiády na otváracom ceremoniáli.

Pospíšila prekvapila pozitivita po prílete do Pekingu, spolu s ním sa nepríjemnú správu dozvedeli aj útočník Tomáš Jurčo a obranca Samuel Kňažko.

„Netrvalo to tak dlho, ako som čakal. Bolo to rýchle. Čakali sme na izbe a modlili sa, aby sme boli negatívni,“ povedal Jurčo pre RTVS.

hokejový turnaj Dávame do pozornosti Peking 2022: Všetko o hokejovom turnaji na ZOH

Pospíšilovi sa nechcelo veriť, že test ukázal pozitívny výsledok.

„Bol som z toho dosť nervózny, lebo som mal Covid pred tromi týždňami. Takže ma to prekvapilo. Ale neveril som tomu a ukázalo sa, že právom. Neviem, či mi test zachytil niečo z toho covidu predtým,“ zamyslel sa Pospíšil, ktorý trénoval v jednej formácii s Liborom Hudáčkom a Markom Daňom.

Dvadsaťpäťročný útočník musel absolvovať dva kontrolné testy a po potvrdení negativity si už v sobotu zatrénoval so spoluhráčmi.

„Bol som rád, že som si mohol zatrénovať, užil som si to. Bude to snáď lepšie a lepšie.“

SR Bratislava ZOH2022 Hokej Kvalifikácia Cehlárik Čítajte viac Dobré hokejové správy. Cehlárik je blízko odletu, na ceste sú ďalší

Pospíšil našťastie nebol v karanténe dlho, problém mu nerobila ani aklimatizácia. "S tou ja nemám problém, viem sa prispôsobiť.

Akurát som cítil na tréningu, že nie som ešte úplne stopercentný. Po tom kontrolnom testovaní som prespal celú noc."

Výsledok mal slovenský hokejista o tretej ráno, preto sa hneď po prebudení mohol tešiť na otvárací ceremoniál.

„Bolo to niečo nádherné. Každý to chce vidieť a užili sme si to. Bola nám trocha zima, ale zniesli sme to vďaka nadšeniu z toho, čo vidíme,“ uviedol Pospíšil, no telefón mal počas udalosti vo vrecku:

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády

„Ja som si to nenatáčal, užíval som si to. Ale chalanom som hovoril, nech natáčajú a pošlú mi to.“

Hokejisti si v Číne pochvaľujú aj stravu a páči sa im aj hala National Indoor Stadium, kde už dvakrát trénovali. V druhej hale Wukesong Aréne sa ešte nepredstavili.

„V strave sa ešte hľadám, lebo tu je toho dosť. Pozerám, čo mi bude chutiť. Ale výber je pestrý a myslím si, že každý z nás je spokojný. Hala je nádherná a veľká. Na prvý moment mám dobrý pocit,“ dodal Pospíšil.

Peking 2022: Otvárací ceremoniál Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Olympijský oheň na štadióne Vtáčie hniezdo v...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ZOH 2022 #hokejový turnaj