Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ONLINE: Slovenská nádej si zranila koleno, Nóri začali medailovú žatvu

Boje v Pekingu sa naplno rozbehli. Už dnes sa v čínskej metropole rozdajú prvé medaily XXIV. zimnej olympiády. Sledujte s nami, čo sa dejisku Hier momentálne deje.

05.02.2022 05:41 , aktualizované: 17:11
Therese Johaugová Foto: ,
Therese Johaugová a jej víťazné emócie.
debata

16:59 Kanadské hokejistky uspeli aj vo svojom druhom vystúpení v A-skupine olympijského turnaja v Pekingu. V sobotu deklasovali Fínky 11:1.

Po tri góly strelili Brianne Jennerová (3+1) a Sarah Nurseová (3+0), Natalie Spoonerová zaznamenala štyri asistencie. Aj výber USA zaznamenal druhú výhru, po triumfe 5:2 nad Fínskom zdolali Američanky v sobotu aj Rusky 5:0.

15:16 Nemecký sánkar Johannes Ludwig sa usadil na čele po úvodných dvoch jazdách súťaže jednotlivcov na ZOH 2022 v Pekingu.

Úradujúci víťaz Svetového pohára si v ľadovom tobogane strediska Jen-čching vytvoril náskok 39 tisícin pred Rakúšanom Wolfgangom Kindlom. Časom 57,063 s vytvoril v prvej jazde nový traťový rekord.

Tretí najrýchlejší bol Talian Dominik Fischnaller (+0,303). Slovenský reprezentant Jozef Ninis, ktorý štartuje už na piatej olympiáde, sa v dolnej časti trate nevyhol viacerým zaváhaniam.

Slovenský sánkar Jozef Ninis. Foto: TASR, Martin Baumann
Jozef Ninis Slovenský sánkar Jozef Ninis.

Zaradil sa na priebežné 16. miesto, keď na Ludwiga stratil 2,458 s. Olympijský debutant Marián Skupek figuroval po prvom dni na 26. priečke (+3,431).

15:03 Favorizovaná miešaná štafeta domácej Číny získala zlato na ZOH 2022 v Pekingu v sobotnej súťaži v šortreku na 2000 m trati. V A-finále skončili na striebornej pozícii Taliani, bronz putuje do Maďarska.

14:24 Švédsky akrobatický lyžiar Walter Wallberg získal na ZOH 2022 v Pekingu zlatú medailu v disciplíne moguls. V súťaži na terénnych nerovnostiach triumfoval v šesťčlennom finále so známkou 83,23 b. pred Kanaďanom Mikaelom Kingsburym. Bronz putuje do Japonska zásluhou Ikumu Horišimu.

13:56 Slovinská skokanka na lyžiach Urša Bogatajová získala na ZOH 2022 zlatú medailu v súťaži na strednom mostíku.

medilová bilancia Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto je najúspešnejší? Pozrite si medailovú bilanciu

V Pekingu triumfovala s náskokom 2,2 bodu pred Nemkou Katharinou Althausovou a dosiahla životný úspech. Úspech slovinských farieb podčiarkla bronzovou medailou Nika Križnarová.

13:01 Nemecký sánkar Johannes Ludwig sa usadil na čele po úvodnej jazde súťaže jednotlivcov na ZOH 2022 v Pekingu. Úradujúci víťaz Svetového pohára predstihol v ľadovom tobogane strediska Jen-čching o 47 tisícin Rakúšana Wolfganga Kindla. Časom 57,063 s vytvoril nový traťový rekord.

Tretí najrýchlejší bol Talian Dominik Fischnaller (+0,298). Slovenský reprezentant Jozef Ninis, ktorý štartuje už na piatej olympiáde, sa po zaváhaniach v dolnej časti trate zaradil na 18. miesto.

Medlová Čítajte viac Medlová sa zranila tesne pred pretekmi. Bolesť bola ukrutná, smútila

Na Ludwiga stratil 1,142 s. Olympijský debutant Marián Skupek figuroval po prvej jazde na 26. priečke (+1,892).

11:15 Holandská rýchlokočuliarka Irene Schoutenová získala na ZOH v Pekingu zlatú medailu v pretekoch na 3000 m.

Na ľadovom ovále triumfovala v olympijskom rekorde 3:56,93 min a na druhú priečku odsunula Talianku Francescu Lollobrigidovú o 1,13 s. Bronz patrí Kanaďanke Isabelle Weidemannovej (+1,71).

Holandská rýchlokočuliarka Irene Schoutenová sa... Foto: TASR/AP, Ashley Landis
Irene Schoutenová Holandská rýchlokočuliarka Irene Schoutenová sa objíma s trénerom po tom, ako získala na ZOH 2022 v Pekingu zlatú medailu v pretekoch na 3000 m.

11:09 Nórske kvarteto biatlonistov v zložení Marte Olsbuová Röiselandová, Tirill Eckhoffová, Tarjei Bö, Johannes Thingnes Bö získalo na ZOH 2022 v Pekingu zlaté medaily v miešanej štafete.

Severania triumfovali s náskokom 0,9 s pred obhajcami zlata Francúzmi, bronz patrí športovcom Ruského olympijského výboru (+1,5).

Slovenskú štafetu v zložení Ivona Fialková, Paulína Fialková, Michal Šima, Tomáš Sklenárik na treťom úseku predbehli o kolo a následne ju stiahli z trate. S deviatimi trestnými okruhmi ju klasifikovali na 17. mieste.

Ivona Fialková strieľa počas pretekov mix štafety. Foto: TASR, Jaroslav Novák
Ivona Fialková Ivona Fialková strieľa počas pretekov mix štafety.

9:42 Prvé zlato na ZOH v Pekingu získala Therese Johaugová. Nórska bežkyňa na lyžiach suverénnym spôsobom triumfovala v sobotňajšom skiatlone na 15 km s náskokom 30,2 sekundy pred Ruskou Nataliou Neprjajevovou. Bronz putuje do Rakúska zásluhou Teresy Stadloberovej (+30,5). Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie.

9:14 Nórsky skokan na lyžiach Marius Lindvik vyhral kvalifikáciu na strednom mostíku na ZOH 2022 v Pekingu. Pristál na značke 100,5 m a od rozhodcov dostal známku 116,7 bodu. Druhý skončil so stratou jednej desatiny bodu jeho krajan Robert Johansson.

Tretí bol Poliak Piotr Zyla a štvrtý víťaz Turné štyroch mostíkov Japonec Rjoju Kobajaši. Líder celkového poradia Svetového pohára Nemec Karl Geiger obsadil ôsme miesto. Titul zo ZOH 2018 v Pjongčangu nebude v nedeľu obhajovať Andreas Wellinger, ktorý sa nedostal do nemeckej nominácie.

Kristián Pospíšil Čítajte viac Ako hokejisti prežívali pozitívny test? Jeden tomu neveril, druhý sa modlil

9:10 Kristiána Pospíšila prekvapil pozitívny test po prílete do dejiska ZOH, pretože koronavírus prekonal pred troma týždňami.

Útočník slovenskej hokejovej reprezentácie si však napokon po kontrolných testoch mohol užívať atmosféru olympiády na otváracom ceremoniáli.

7:58 Koronavírus zasiahol v Pekingu aj káder švajčiarskej hokejovej reprezentácie. Pozitívne testy mali v dejisku ZOH 2022 útočníci Denis Malgin a Dario Simion.

Podľa Švajčiarskeho hokejového zväzu sa obaja nachádzajú v izolácii v olympijskej dedine. Helvéti prileteli do Číny v piatok, informovala agentúra DPA.

7:43 Nemeckí združenári Eric Frenzel a Terence Weber sa nepredstavia v stredajšej súťaži na strednom mostíku na ZOH 2022 v Pekingu.

Obaja mali pozitívne testy na koronavírus a podľa tímového lekára Stefana Pechera nebudú môcť štartovať v prvej z troch olympijských súťaží v severskej kombinácii.

Rakúsko Lyžovanie Schladming SP Slalom Ženy 2. kolo Čítajte viac Vlhová získa slalomové zlato. Zatieni ju však rivalka Shiffrinová

7:28 Kanadské hokejistky uspeli aj vo svojom druhom vystúpení v A-skupine olympijského turnaja v Pekingu. V sobotu deklasovali Fínky 11:1. Po tri góly strelili Brianne Jennerová (3+1) a Sarah Nurseová (3+0), Natalie Spoonerová zaznamenala štyri asistencie.

6:33 Organizátori ZOH 2022 v Pekingu odhalili ďalších 45 koronavírusových prípadov. Pozitívny test malo v piatok 25 športovcov a členov realizačných tímov. Dvadsať koronavírusových prípadov zistili u ďalších akreditovaných účastníkov podujatia.

6:23 Novozélandská snoubordistka Zoi Sadowská Synnottová dominovala v sobotňajšej kvalifikácii disciplíny slopestyle na ZOH v Pekingu, od rozhodcov dostala známku 86,75. Druhá bola Japonka Kokomo Muraseová (81,45), tretia Fínka Enni Rukajärviová (78,83).

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády

Slovenka Klaudia Medlová v kvalifikácii napokon neštartovala, v príprave na preteky utrpela zranenie kolena.

4:50 Káder slovenskej hokejovej reprezentácie sa na ZOH v Pekingu rozrastie v sobotu o ďalších hráčov. Na ceste do Číny je šestica Branislav Konrád, Marek Ďaloga, Peter Čerešňák, Mislav Rosandič, Miloš Kelemen a Michal Krištof.

Útočník Peter Cehlárik mal aj tretí test na koronavírus negatívny a v prípade, že bude mať negatívny aj potrebný štvrtý test, odletí do Pekingu v nedeľu.

SR Bratislava ZOH2022 Hokej Kvalifikácia Cehlárik Čítajte viac Dobré hokejové správy. Cehlárik je blízko odletu, na ceste sú ďalší

4:47 Organizátori ZOH v Pekingu zrušili tretí meraný tréning na nedeľňajší zjazd mužov. Pre silný vietor ho po jazdách prvých troch lyžiarov prerušili a napokon z bezpečnostných dôvodov aj predčasne ukončili.

4:35 Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová napokon neštartovala v disciplíne slopestyle na ZOH v Pekingu. V príprave na preteky utrpela zranenie kolena a nemohla sa predstaviť v sobotňajšej kvalifikácii.

Petra Vlhová a Mauro Pini na tréningu Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová počas tréningu v stredisku...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ZOH 2022 #Klaudia Medlová #hokejový turnaj v Pekingu