Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová má veľké plány, píšu Američania. Pini upozornil na rozdiel oproti vlaňajšku

Petra Vlhová, ktorá patrí k najväčším rivalkám Mikaely Shiffrinovej, má na zimných olympijských hrách v Pekingu veľké plány.

02.02.2022 17:07 , aktualizované: 22:34
Petra Vlhová, Mauro Pini Foto:
Petra Vlhová s Maurom Pinim pred odletom do Pekingu.
debata (1)

Američanka má šancu získať medailu vo všetkých piatich olympijských vystúpeniach na ZOH 2022, podľa AP by jej však status predpokladanej multimedailistky z Jen-čchingu mohla jej slovenská rivalka prekaziť.

Ako tvrdí jej švajčiarsky tréner Mauro Pini, do Pekingu prišla s veľkými plánmi.

vlhová Dávame do pozornosti Peking 2022: Všetko o Petre Vlhovej na ZOH

Takto predstavil slovenskú reprezentantku redaktor spomínanej americkej tlačovej agentúry Andrew Dampf vo fíčeri, z ktorého zverejňujeme podstatné časti.

Pre Vlhovú sú rozbiehajúce sa ZOH tretie v kariére. Jej maximom je doposiaľ piate miesto v kombinácii z Pjongčangu 2018.

Tento rok je však po úspechoch vo Svetovom pohári vážnou ašpirantkou na zisk najcennejších olympijských kovov.

Zjazdovka v Pekingu pred olympiádou Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová počas voľného tréningu pred...

„Ideme tam po medaily,“ potvrdil podľa AP tréner Slovenky Mauro Pini a dodal: „Prvýkrát ste na olympiáde stratení, druhýkrát sa učíte a pri tretej účasti dokážete podať kvalitný výkon.“

Agentúra AP tvrdí, že Vlhová má šancu na zisk medaily v minimálne troch disciplínach.

S istotou zisku malého glóbusu za slalom vo Svetovom pohári sa jej bude na vrchole sezóny súťažiť oveľa lepšie, ako keby táto situácia predtým nenastala.

„Netreba však zabúdať, že Slovenka je aj bývalá majsterka sveta v obrovskom slalome a má aj dve strieborné medaily z kombinácie z majstrovstiev sveta. Podľa Piniho do úvahy okrem spomenutých disciplín prichádza aj super G a možno aj zjazd a tiež vystúpenie v tímovej súťaži,“ napísala AP.

Čína OH2022 Peking alpské lyžovanie Čítajte viac Zatiaľ najlepšie ZOH, aké tím zažil. Vlha sa podelil s dojmami

Najväčšie šance má v slalome. Zisk malého glóbusu v tejto disciplíne v tejto sezóne si zaistila už 11. januára v rakúskom Schladmingu.

Vlhovú privítala po zisku celkového prvenstva vo Svetovom pohári na oficiálnej audiencii aj prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová.

Švajčiarky tréner nebol pri opisovaní popularity svojej zverenkyne v jej vlasti skromný: „Som si istý, že celá krajina bude Petru sledovať. Je na nej niečo výnimočné, vieme to.“

vlhová, peking Čítajte viac Sneh? Skvelý! Svah? Úžasný! Čo čaká na Vlhovú v Pekingu?

Dvadsaťšesťročná Liptáčku bola v minulej sezóne jedinou lyžiarkou, ktorá štartovala na všetkých 31 podujatiach SP. V tomto ročníku sa sústredí takmer výlučne na slalom a obrovský slalom.

Pini, ktorý v minulosti trénoval aj Laru Gut-Behramiovú či Tinu Mazeovú tvrdí, že na konci minulej sezóny bola jeho terajšia zverenkyňa úplne zničená:

"Ak sa pozriete na priebežné poradie SP, máme tento rok viac bodov v menej pretekoch. To je veľmi veľký rozdiel.

Snažíme sa zvládať detaily, je dôležité, aby mala čas na regeneráciu, oddych a na zábavu. Potom je aj veľa času na smiech."

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády
1 debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová