Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Môžete spojiť rozdelenú spoločnosť. Prezidentka prijala olympijský sľub

Bobistka Viktória Čerňanská, hokejista Marek Hrivík, reprezentantka v curlingu na vozíku Monika Kunkelová a parahokejista Marián Ligda v pondelok v Prezidentskom paláci v Bratislave zložili v mene celej olympijskej a paralympijskej výpravy slávnostný sľub do rúk prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej.

24.01.2022 15:26 , aktualizované: 17:14
Olympijský sľub Foto: ,
Slávnostný sľub olympijskej a paralympijskej výpravy do rúk prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej.
debata (39)

V poradí XXIV. zimné olympijské hry sa uskutočnia od 4. do 20. februára v Pekingu a predstaví sa na nich dokopy 50 slovenských športovcov, XIII. zimná paralympiáda je na programe 4. do 13. marca.

Štvorica reprezentantov predniesla prítomným slávnostný sľub. V mene celých výprav sa zaviazali rešpektovať a dodržiavať Olympijskú chartu, etické pravidlá a princípy, ktorými sa hry riadia, súťažiť podľa pravidiel a bez dopingu a v ozajstnom športovom duchu.

Prezidentka SR následne prijala sľub výpravy a ocenila odhodlanie športovcov. Čaputová zaželala všetkým olympionikom i paralympionikom veľa úspechov a šťastia v Pekingu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

"S hrdosťou som si vypočula sľub, s ktorým odchádzate reprezentovať naše Slovensko na olympijské a paralympijské hry do Pekingu. Športové úspechy a víťazstvá na olympijskej pôde sú pre nás všetkých zdrojom hrdosti a nadšenia.

Najmä v dnešných časoch, keď je o dobré správy núdza, môžete byť práve vy ich nositeľmi. Každý úspech športovca v slovenskom drese môže aspoň na chvíľu spojiť rozdelenú spoločnosť a ja verím, že takýchto dobrých správ nám pošlete čo najviac," uviedla hlava štátu.

Pekinské hry sa budú konať za prísnych protipandemických opatrení. Športovci budú pôsobiť v uzavretých bublinách rovnako ako ďalší účastníci olympijských hier. Samozrejmosťou sú prísne hygienické opatrenia a pravidelné testy.

Olympijský sľub slovenských športovcov Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Slávnostný sľub olympijskej a paralympijskej...
39 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hrivík #ZOH 2022 #Zuzana Čaputová